„Credem în oamenii noștri, investim în ei și îi ajutăm să se dezvolte”.

Alexandru Rizea
Fondator Lemet

Fabrica de mobilă LEMET

Înfiinţată în oraşul Câmpina, din decembrie 1991 şi până acum, compania Lemet a parcurs toate etapele evoluţiei sale de a deveni o companie solidă şi de perspectivă, conectată permanent la realităţile economice din România. Compania Lemet acţionează într-o piaţă dinamică iar ritmul de schim­bare a condiţiilor concurenţiale este accelerat. O componentă esenţială a succesului nostru este reprezentată de modul etic prin care am creat și susţinem renumele mărcii Lemet în relaţiile cu partenerii de afaceri.

1991

Anul în care a fost fondată compania

70

Magazine

75.000

Suprafața totală de expunere a magazinelor

800

Angajați

Producție la standarde superioare

Pentru fabricarea produselor noastre, folosim tehnologii de ultimă oră, înglobate în 10 linii de producție complet automatizate pentru prelucrarea panourilor compozite din lemn, a lemnului masiv și finisarea acestora, linii proiectate și dezvoltate de către noi împreună cu partenerii noștri. Inovația, Calitatea produselor executate și Productivitatea sunt primele criterii care stau la baza proiectării și alegerii noilor linii de fabricație. Toate utilajele noastre respectă normele europene de Sănătate și Securitate a Muncii și Protecției Mediului.

Halele de producţie ocupă o suprafaţă de peste 41.000 mp. În cadrul fabricii, peste 800 de angajati produc mobilă de calitate, la o capacitate anuală de prelucrare de aproximativ 6 milioane de panouri de tip PAL si MDF;

Proiectarea programelor modulare de mobilier determină soluţii personali­zate fiecărui client și continuitatea în timp a modelelor;

În firma noastră, după personalul care lucrează, cea de-a doua valoare pe care o prețuim sunt clienții noștri finali. Pentru aceștia am creat, împreună cu partenerii noștri, o vastă rețea de distribuție a produselor fabricate de noi, care cuprinde acum peste 100 magazine, din care mai mult de 70 în sistem de franciză LEMS.

 

Politica și obiectivele Lemet în domeniul calității mediului, sănătății și securității ocupaționale.
Certificat de garanție
Declarație de conformitate
Instrucțiuni de instalare, utilizare și întreținere
Program de prevenire și reducere deșeuri ca urmare a auditului de deșeuri – Lemet

Cronologie dezvoltare companie

1991 1991

Compania Lemet este fondată, cu “Entuziasm și Pasiune” de către Alexandru Rizea, firma fiind orientată de la înființare către producția de mobilier de serie. Producția de serie rămâne caracteristica principală a firmei iar crezul „Entuziasm si Pasiune” – se transformă în sloganul companiei Lemet.

1998 1998

Se creează și se produc în serie primele colecții de mobilier (dormitoare, bucătarii, camere de zi).

2001 2001

Primul utilaj cu comandă numerică (CNC) intră în funcțiune, compania începe să se dezvolte accelerat.

2005 2005

Prima linie complet automatizată de prelucrare a plăcilor din Pal și MDF, urmată la scurt timp de încă 4 linii (pâna în 2009), totalul investiției ajungând la 30 milioane de euro.

2005 2005

Se dezvoltă capacități logistice ultramoderne de depozitare a materiei prime, materialelor și a mărfurilor (investiție dezvoltată până în 2017).

2005 2005

Se implementează sistemele de management al calității, mediului și sănățății și securității ocupaționale în domeniile: proiectare, producție și vânzare, certificate de TUV Hessen.

2006 2006

Începe dezvoltarea rețelei de magazine Lems în sistem de franciză, ajungând la un maxim de dezvoltare teritorială în 2011 (109 magazine), urmând etapa de consolidare (mărirea suprafețelor de expunere și relocarea magazinelor în Mall-uri).

2009 2009

Se construiește prima fabrică de tapițerie, care ulterior, prin modernizări repetate, ajunge să producă 14.000 garnituri/an.

2012 2012

Se dezvoltă rețeaua Lems prin deschiderea propriilor magazine, operate direct de Lemet, ajungând la 13 unități de comercializare până în 2018. De asemenea, Lems capătă un nou concept de comunicare: „Lems înfrumusețează casele românilor!”, pentru că Lemet produce mobilă cu design foarte apreciat.

2012 2012

Producția de mobilier de serie este susținută acum de cea mai modernă linie de producție flexibilă din lume, asigurând necesitatea de diversitate a finisajelor și dimensională cerută de piață.

2015 2015

Se investește masiv în capacități de producție: se construiește fabrica de prelucrare lemn masiv, precum și o fabrică nouă de finisaj/lăcuire MDF și PAL. Fabrica de tapițerie primește sprijinul tehnologiei Laser pentru debitarea multistrat.

2019 2019

LEMET a deschis la Ploieşti Mall-ul LEMS, cel mai mare magazin din rețeaua națională. Acesta se întinde pe 3 niveluri, pe o suprafață totală de 5.000 mp și a necesitat o investiție de 25 milioane lei.

2021 2021

LEMET pune bazele unor noi proiecte. Demararea construcției unei noi hale de producție, a unei centrale electrice fotovoltaice și ridicarea unui Showroom în Câmpina.

2022 2022

LEMET implementează un nou instrument, în vederea dezvoltării site-ului. Este vorba despre un configurator 3D de bucătării online, disponibil în rețeaua de magazine LEMS.

2023 2023

LEMET a deschis o nouă fabrică de tapițerie, cu o suprafață utilă totală de 8.560 mp (P+2E), ce a necesitat o investiție de 3,5 milioane euro, dar și un nou showroom LEMS în Câmpina, cu o suprafață de 3.000 mp, ce a necesitat o investiție de 2,9 milioane euro.

Rețeaua de magazine LEMS

Producătorul de mobilă LEMET Câmpina – unul dintre cei mai importanţi fabricanţi de mobilă din România – este dezvoltatorul reţelei de magazine LEMS.

Tur virtual magazin LEMS

Concept de comunicare

LEMS înfrumuseţează casele românilor

Ce-și doresc românii? O casă frumoasă și care, prin confort, să-i facă să se simtă bine.

Despre LEMS

Marcă 100% ROMÂNEASCĂ!

Te invităm în cel mai apropiat showroom LEMS

68 de orașe, 70 de magazine, 72.000 mp, 800 de angajați!

Începând cu anul 2004 și până în prezent, bazându-se pe un model de business eficient similar sistemului tip franciză, LEMS a devenit cea mai extinsă reţea de magazine specializate în vânzarea de mobilă de calitate superioară.

Creat pe principiul “Expoziţia de mobilă din orașul tău”, magazinul LEMS transmite o stare de spirit: Buna dispoziţie de acasă.

Vezi harta interactivă

Cum pot vedea oferta de produse LEMS?

Puteți vedea întreaga noastră gamă de mobilier în magazine, unde personalul instruit vă ajută la alegerea mobilei care vi se potrivește.

Toate modelele pot fi vizualizate și în galeria virtuală de pe acest site, alături de detaliile tehnice și prețurile unice din rețeaua LEMS.

În fiecare magazin LEMS veți găsi servicii complete de transport și montaj, servicii suplimentare față de vânzarea mobilierului. Vă rugăm să contactați cel mai apropiat magazin LEMS pentru un calcul exact al acestor servicii.

În acest site prezentăm numai modelele fabricate de Lemet. În magazinele din rețeaua LEMS veți găsi și alte produse, de la diverși comercianți de mobilă și canapele.

Galeria de mobilă

Cum poți accesa franciza LEMS?

Suntem în permanență preocupați pentru dezvoltarea rețelei LEMS, prin noi parteneriate în sistem franciză.

Obiectivul nostru este de a dezvolta noi parteneriate stabile ținând cont în primă etapă, de încadrarea potențialilor parteneri într-o primă cerință necesară: Experiența relevantă în administrarea și managementul unui magazin de mobilă și/sau electrocasnice.

Ne puteți transmite prezentarea dvs. la office@lemet.ro.


Fabrica
Str. Lemet nr. 3, Com. Brebu, Sat Brebu – Megieșesc.


Sediu social
Câmpina, Str. Romaniței nr. 1, cod 105600, jud. Prahova


J29/2365/1991
C.U.I. RO1323280
Cap.soc. 30.000.000 lei

0244 368 444
0372 742 404

office@lemet.ro

0244 368 042
0