Cu siguranță livingul este camera vedetă a casei sau apartamentului, indiferent de dimensiunile acestuia. Este prima încăpere care atrage atenția, care primește oaspeții și în care petreci cel mai mult timp alături de cei dragi.

De aceea, ar trebui să alegi piese de mobilier care fac ca livingul tău să fie amenajat cu bun gust, care să atragă complimentele tuturor invitaților, dar care să se și potrivească cu stilul tău de viață și să aibă toate funcționalitățile necesare. 

Decorarea livingului presupune să creezi un spațiu confortabil, plăcut din punct de vedere vizual, să fie primitor, să se potrivească cu celelalte camere din casă din punct de vedere stil, dar să fie și funcțional pentru întreaga familie. 

Deși dimensiunea camerei de zi este cea care determină întregul plan de amenajare al acesteia, există soluții de a crea o încăpere deosebită din punct de vedere estetic, indiferent că locuiești într-un apartament de bloc sau ai la dispoziție o casă cu o suprafață utilă mai mare. 

Totul este să te decizi la ce stil te raportezi cel mai mult și care îți este mai apropiat. Poți să alegi piese care se încadrează într-un stil clasic sau dimpotrivă, să alegi ca minimalismul sau modernul să își pună amprenta asupra casei tale.

Din punct de vedere culori, cel mai indicat este ca în camera de zi să folosești nuanțe deschise care dau senzația de curat și aerisit. Pentru o pată de culoare, poți să alegi o canapea într-o nuanță mai aprinsă sau să faci ca zona de dinning să fie puțin mai nonconformistă.

Nu există reguli stricte în ceea ce privește amenajarea livingului, întrucât trebuie întotdeauna să pleci de la premisa că ar trebui să creezi un ambient care să îți dea energie pozitivă și care să fie potrivit cu personalitatea ta și a celor dragi. 

Totuși, există câteva piese de mobiler pe care un living nu numai stilat, ci unul perfect funcțional, trebuie să le aibă: canapeaua, comoda tv, corpurile suspendate și mobilierul pentru dinning.

1. Canapeaua este piesa centrală pentru orice mărime sau stil de living. Nu numai că este prima care atrage atenția, dar este și locul unde îți petreci serile la un film bun, te relaxezi la finalul unei zile încărcate sau povestești cu familia și prietenii. Principalele criterii în funcție de care ar trebui să alegi canapeaua țin de dimensiunea acesteia, stilul dar și confortul pe care ți-l dă.

canapea fixă într-o culoare aprinsă este perfectă pentru o sufragerie micuță de apartament pentru că nu va ocupa foarte mult spațiu, dar va avea un efect garantat și va atrage toată atenția.

Dacă dispui de ceva mai mult spațiu, o canapea modulară va fi perfectă pentru un open space pentru a delimita cu succes zona sufrageriei de zona de bucătărie sau dinning. O canapea extensibilă sau un colțar extensibil, dacă dimensiunea camerei îți permite, vor fi alegerea potrivită dacă vrei să ai locuri în plus de dormit pentru musafiri. 

Dacă apreciezi stilul clasic, ai la dispoziție o selecție de canapele din piele care cu siguranță vor da un aer sobru și elegant casei tale.

Descoperă toate modelele, culorile și stilurile de canapele Lem’s perfecte pentru livingul tău.

2. Comoda TV și corpurile suspendate sunt elemente care de asemenea nu au cum să lipsească dintr-o sufragerie cu adevărat funcțională. Nu numai că vei avea unde să așezi plasma, dar vei avea și spațiu de depozitare extra și bineînțeles locuri unde să pui decorațiuni diverse sau chiar să îți faci o bibliotecă.

Lem’s îți oferă ocazia de a alege unul dintre seturile destinate camerei de zi care sunt predefinite și care conțin piese care îți vor fi de un real ajutor în ceea ce privește spațiul de depozitare. Seturile pentru camere de zi-living, în funcție de configurație, conțin comode, șifoniere și corpuri suspendate. 

Descoperă întreaga colecție de piese de mobilier Lem’s pentru camerele de zi

3. Mobilierul pentru dinning este la fel de important pentru zona de living, mai ales dacă ai un open space. Mesele și scaunele din care este compus trebuie să se armonizeze cu întreaga încăpere, dar să nu ocupe prea mult spațiu. Pentru un plus de stil, alege să creezi locul unde iei masa în cel mai luminos loc al camerei.

Vezi întreaga colecție de mese și scaune Lem’s potrivite pentru zona de dinning.