Dintre toate încăperile din casă, cu siguranță cea destinată dormitorului este cea mai intimă. De aceea, trebuie să te asiguri că îți vei asigura o atmosferă plăcută și relaxantă pentru a avea parte de o noapte liniștită și odihna binemeritată după o zi plină.

Cum majoritatea dintre noi locuim la bloc și spațiul dedicat dormitorului nu este prea mare, astăzi vă prezentăm cum putem să amenajăm această cameră nu numai cu bun gust, ci să creăm una care să aibă și tot ce este necesar.

În primul rând, iată care sunt principalele piese de mobilier care nu trebuie să lipsească din niciun dormitor în primul rând comod, indiferent de suprafața acestuia.

Patul este elementul care cu siguranță este piesa centrală din orice dormitor și trebuie să îmbine atât partea funcțională cât și pe cea estetică. Un pat tapițat integral cu tăblie este nu numai deosebit de comod pentru o noapte odihnitoare, ci oferă întregii camere un aer stilat și elegant.

Pentru un somn odihnitor, trebuie să ții cont că trebuie să alegi o saltea de calitate. Mai moale sau mai fermă, aceasta trebuie în primul rând să îți ofere confort. De aceea, înainte de a selecta salteaua potrivită, te sfătuim să testezi cât mai multe. Poți vedea toată gama de saltele Lem’s aici.

Cele două noptiere așezate în lateralele patului pot fi la rândul lor extrem de importante, atât pentru designul camerei, cât mai ales din punct de vedere funcționalitate. În sertare poți să depozitezi o serie de lucruri intime iar pe suprafața acesteia pot să pui o lampă colorată sau cărțile preferate.

Lem’s îți pune la dispoziție o gamă variată de noptiere care se pretează la orice stil de amenajare ai alege. Descoperă-le pe toate și selectează-le pe cele care îți plac cel mai mult din colecțiile Domino HavanaBoxMiraccoZeppelin sau Xtend.

Ce nu poate lipsi dintr-un asemenea spațiu este bineînțeles, șifonierul. Dacă nu ai la dispoziție o cameră separată pe care să o folosești ca dresing, cu siguranță un dulap cât mai încăpător va trebui încadrat în spațiul din dormitor. Pentru a ocupa o suprafață cât mai mică, cea mai bună alegere este să îți îndrepți atenția către un dulap compact, înalt și cu uși culisante. Pentru a crea senzația de spațiu mai mare, ușile acestuia ar putea fi din oglinzi. 

Dacă spațiul îți permite, poți alege și o comodă care își va dovedi din plin utilitatea. În sertare poți să păstrezi lenjerii de pat, prosoape sau lenjerie intimă, iar pe suprafața acesteia poți să așezi diverse obiecte de decor sau chiar parfumurile preferate.

Echipa Lem’s îți pune la dispoziție toate aceste elemente atât separat, cât și în colecții integrale pentru a cumpăra dormitorul perfect în funcție de stilul pe care vrei să îl alegi pentru această cameră specială. Accesează secțiunea Dormitoare și Camere de Tineret din site și vei găsi o varietate de modele pline de bun gust și realizate cu materiale de calitate, atât pentru dormitoarele matrimoniale, cât și pentru cele dedicate copiilor sau adolescenților, la cele mai accesibile prețuri.

Pentru a amenaja un dormitor matrimonial într-un apartament de bloc, deși suprafața nu este prea generoasă, dacă respecți câteva reguli simple, vei reuși să ai spațiul relaxant la care ai visat.

Începe amenajarea cu poziționarea patului. Poți să optezi să îl așezi pe mijlocul încăperii, sprijinut pe un perete central, iar de o parte și de alta să pui cele două noptiere. Dacă spațiul nu îți permite, poți să lipești două dintre cele două laturi ale patului de pereți și astfel îți va rămâne spațiu central și pentru alte piese de mobiler, cum ar fi o comodă sau șifonier rezemate pe peretele opus.

De asemenea, dulapurile cu uși oglindă vor crea senzația de spațiu mai mare. Un alt aspect important în amenajarea dormitoarelor mici este paleta cromatică. Alege culori deschise care vor face ca dormitorul tău să pară mai luminos și mai încăpător.