* Reţeaua de magazine LEMS – cifră de afaceri de 148 milioane de lei, la nouă luni 

* 1,6 milioane lei pentru al 5-lea magazin LEMS din Bucureşti
* Interviu cu domnul Alexandru Rizea, director general Lemet

       Producătorul de mobilă Lemet a inaugurat recent un nou magazin LEMS, în Capitală. Investiţia făcută pentru deschiderea acestui magazin, care se întinde pe o suprafaţă de 1000 mp, este de aproximativ 1,6 milioane de lei. În prezent, reţeaua LEMS are cea mai mare acoperire la nivel naţional şi peste 65.000 mp de retail amenajaţi în toate judeţele ţării. Atât în fabrica Lemet, cât şi în reţeaua LEMS activează peste 1.350 de angajaţi. Fabrica Lemet din Câmpina a fost înfiinţată în 1991, în prezent halele de producţie acoperind o suprafaţă de peste 35.000 mp. Capacitatea actuală de prelucrare a Lemet este de aproximativ 1.200.000 de metri pătraţi de PAL pe an, pe poarta fabricii ieşind anual peste 360.000 de module de mobilă. Domnul Alexandru Rizea, directorul general Lemet, ne-a povestit într-un interviu despre afacerea pe care o conduce.

Reporter: Stimate domnule Alexandru Rizea, care a fost cifra de afaceri a grupului Lemet în primul semestru şi cum preconizaţi că va fi în întregul an 2013? Dar în 2014?
Alexandru Rizea: Reţeaua de magazine LEMS a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, o cifră de afaceri de 148 milioane de lei, cu 11 procente mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru sfârşitul lui 2013, estimăm menţinerea creşterii de 11% înregistrată la 9 luni. Pentru 2014, este prematur să ne pronunţăm, totuşi estimăm că vom merge şi în anul viitor pe creştere.
Reporter: Câte magazine aţi inaugurat în acest an şi câte preconizaţi să mai deschideţi în 2014? Care sunt oraşele ţintă pentru deschiderea magazinelor LEMS în 2014?
Alexandru Rizea: Până la acest moment, am inaugurat 11 noi magazine LEMS în oraşe mari, printre care Constanţa, Piteşti, Craiova, Sighetu Marmaţiei sau Bucureşti, unde studiile noastre ne-au arătat că cererea de mobilier nu este în totalitate acoperită. Este greu să spunem la acest moment cu exactitate cât magazine vom deschide în 2014. Suntem deja în discuţii cu posibili parteneri pentru extinderea şi consolidarea reţelei LEMS. 
     Pentru 2014 ne-am propus să ne concentrăm mai mult pe Capitală unde, odată cu magazinul deschis luna aceasta, ajungem la 5 unităţi. Bucureştiul este oraşul cu cel mai mare potenţial de dezvoltare, în care studiile ne arată că cererea de mobilier nu este în totalitate acoperită, iar cele 5 magazine LEMS nu sunt suficiente.
Reporter: La cât se ridică valoarea investiţiilor din acest an?
Alexandru Rizea: Valoarea totală a investiţiilor realizate în 2013 s-a ridicat la peste 12,4 milioane de lei. Investiţiile au fost făcute pentru cele 11 magazine LEMS deschise anul acesta. Dată fiind diversificarea gamelor de produse, extinderea reţelei de magazine şi căutarea de spaţii tot mai generoase, în centre comerciale noi, extinderea reţelei de magazine a devenit o nevoie acută. Astfel, anul acesta, investiţiile au vizat doar dezvoltarea reţelei de magazine.

citește mai departe…