Cei mai mari 40 de producători de mobilă au ajuns anul trecut la o cifră de afaceri cumulată de peste 800 de milioane de euro, în creștere cu 7% comparativ cu nivelul din 2011, arată o analiză a Business Construct pe baza datelor de la Registru Comerțului. În plus, jucătorii n-au uitat gustul câștigului, astfel că 85% din marile firme au raportat profit, scrie revista Business Construct.

                 Afacerile celor mai mari 40 de producători din industria mobilei au înregistrat o creştere superioară celei raportate de întregul sector, care în 2012 a avansat cu 3%, susţinut de de exporturi.Mobila, sector de tradiție în România, rămâne în acest fel unul dintre puținele domenii care contribuie pozitiv la balanța comercială (exporturile fiind de patru ori mai mari ca importurile) și care aduc profit pentru companiile producătoare.

               … Industria mobilei este puternic fragmentată, datele citate de Asociația Producătorilor de Mobilă din România arătând că peste 3000 de firme au ca obiect de activitate producția de mobilă. Datele APMR arată că mobila românească ajunge în state precum Marea Britanie, Belgia, SUA, Ungaria, Polonia, Cehia, Rusia sau Slovacia, țări care și-au majorat anul trecut cantitățile de mobilă pe care le primesc din România. Deși se află pe locul 13 în lume la exportul de mobilă, România se află abia pe 49 la consum.
citește mai departe…