45 mil. Euro a fost anul trecut cifra de afaceri a magazinelor LEMS, compania de retail a lui Alexandru Rizea. 

Producătorul de mobilă Lemet din Câmpina a angajat 43 de persoane de la începutul anului, iar reprezentanții companiei spun că în acest fel au ajuns la o echipă de 513 oameni. Angajările de la Lemet sunt în linie cu evoluția din industria mobilei, unde anul trecut au fost recrutați aproape 5000 de oameni, în condițiile în care în industrie au fost anunțate noi investiții. “Anul trecut Lemet a angajat 86 de persoane, iar în prima parte a acestui an au mai fost angajate 43 de persoane. Pentru a doua parte a lui 2013 există în continuare intenția de noi angajări. Pentru a ajunge la fabrica Lemet, unii angajați vinși de la 50 de km, dar, evident, și de la câteva sute de metri, din Brebu (comună de lângă Câmpina – n. red.) sau Câmpina”, au spus reprezentanții Lemet.

Salariul mediu brut in companie este de peste 2100 de lei, potrivit datelor Lemet, în condițiile în care venitul mediu net în industrie abia trece de 1000 de lei. 

Lemet se numără printre marii producători de mobilă din țară, afacerea fiind deținută de Alexandru Rizea. El a început businessul cu mobilă în 1991 într-un mic atelier, primele piese fiind lucrate de mană, ulterior și-a construit propriile utilaje, apoi le-a cumpărat din țară, iar cele mai noi din fabrica Lemet sunt aduse din străinătate. In prezent afacerea se intinde pe o suprafață de 35.000 mp (zona construită).  Lemet operează și o rețea propie de magazine (Lem’s), cele mai multe fiind în franciză. Vânzările magazinelor de mobilă LEMS au crescut anul trecut cu 20%, pană la peste 200 mil. lei (45 milioane euro).                                                                                                                                                                 link articol ZF Companii