Producătorul de mobilă Lemet, proprietarul  celei mai extinse reţele de magazine de mobilă din România, investe
ște pentru prima dată în istoria sa de peste 20 de ani într-o campanie publicitară pe TV

Campania pentru brandul LEMS, desfăşurată în perioada iulie – septembrie pe TV şi online, a fost creată de agenţia Draftfcb.

“Am plecat de la întrebarea Ce vor românii?  Cu siguranţă vor o casă frumoasă. O casă cu care să se mândrească, care să-i facă să se simtă bine. Vor confort în casa lor, dar, mai presus de toate, vor să arate bine, să fie frumoasă. Lem’s este un brand românesc care înţelege acest lucru. Şi indiferent de definiţia românilor despre frumuseţe, LEMS are soluţii potrivite pentru fiecare. Aşa s-a născut această campanie pentru un brand 100% românesc.” declară Claudiu Dobriţă, Creative Director la Draftfcb.

“Ne bucurăm că suntem agenţia care comunică pentru LEMS,  cea mai mare reţea de magazine de mobilă din România. Un brand românesc puternic şi în continuă ascensiune avea nevoie de o astfel de campanie, iar abordarea noastră a venit în întâmpinarea nevoilor actuale ale clientului nostru. “ a declarat Veronica Mircea, Managing Director Draftfcb.  

Ideea spoturilor TV  pleacă de la o realitate a zilelor noastre: viaţa ne ţine departe de casă. Pe unii mai mult, pe alţii mai puţin. Fie că suntem “şoareci de birou” sau de bibliotecă sau, mai mult decât atât, piloţi de linie, şoferi de taxi, directori comerciali, comis voiajori, patroni mereu pe drumuri, marinari, şoferi de tir, medici de gardă, boxeri profesionişti, toti ne întoarcem acasă la un moment dat. Si atunci ne dorim să simţim că a meritat efortul pentru că “LEMS înfrumuseţează casele românilor”.

“LEMS  are 104 magazine, cea mai extinsă reţea de magazine de mobilă, acoperind practic întreaga ţară. Mobila LEMS are 5 paliere de preţ, este o mobilă modulară, care se potriveşte mai multor tipuri de clienţi şi de case. Lemet a investit circa 300.000 euro pentru  campania “LEMS înfrumuseţează casele românilor”. Pe lângă investiția în publicitate, anul acesta compania intenționează să deschida noi magazine LEMS în mai multe orașe din țară.  În planurile noastre este inclus și Bucureștiul, unde în prezent sunt 3 magazine LEMS.” a declarat Adrian Rizea, Director Comercial

Din partea LEMS campania a fost coordonată de Adrian Rizea, Director Comercial

Echipa Draftfcb care a realizat campania este formată din: Claudiu Dobrita – creative director, Emanuel Borcescu – senior art director, Simona Lazar – senior copywriter, Bogdan Ionita – strategic planner, Roxana Chiriloi – account manager, Liliana Tiu – media manager, Veronica Mircea – managing director

Despre LEMS:

LEMS este numele magazinelor fabricii de mobilă LEMET. Fondată în 1991, fabrica Lemet este cunoscută datorită produselor sale și recunoscută pentru calitatea oamenilor și  performanțele dotarii tehnice. Compania are implementat și menținut sistemul de management al calității (ISO 9001), mediului (ISO 14001), sănătății și securității în muncă (OHSAS 18001) în domeniile: proiectare, execuție și vânzare. Vânzările rețelei de magazine LEMS au crescut cu 21% în primul semestru al anului 2012.

Despre Draftfcb:

Draftfcb s-a nascut prin fuziunea dintre una din cele mai vechi agentii de publicitate din lume – Foote Cone & Belding (FCB) si DRAFT – una dintre cele mai puternice agentii de marketing. In 2006, Interpublic Group a hotarat ca la nivel international FCB si DRAFT sa se uneasca si sa se transforme in Draftfcb. Compania are peste 9500 de angajati in intreaga lume, reteaua cuprinzand 180 de birouri in 110 tari. In Romania, Foote Cone & Belding (FCB) are peste 15 ani de activitate.

Printre clientii Draftfcb in Romania: Beiersdorf (NIVEA, Eucerin), Fashion House Outlet Centre, JTI (Camel, Glamour, Sobranie), Kika, Kraft Foods (Oreo, Tuc), Lavazza, Philips, Recolamp, SCA Hygene (Zewa),  Pazo, Sushiko, Vodafone, Penny Market si Penny Market XXL (REWE), LEM’s.

Reacții in presă:

 1. IQads.ro, 24 iulie 2012 – Un aviator și o doctoriță, în spoturile LEMS semnate de Draftfcb Bucharest
 2. Infoagency.ro, 24 iulie 2012 – Un aviator și o doctoriță, în spoturile LEMS semnate de Draftfcb Bucharest
 3. Money.ro, 25 iulie 2012 – Un aviator și o doctoriță în spoturile LEMS
 4. Marketing Portal.ro, 26 iulie 2012 – Brandul LEMS își face cu prima sa campanie publicitară
 5. PRwave.ro, 27 iulie 2012 – LEMS înfrumusețează casele românilor
 6. Roportal.ro, 27 iulie 2012 – LEMS înfrumusețează casele românilor
 7. Iaa.ro, 27 iulie 2012 – Draftfcb a creat prima campanie TV pentru LEMS
 8. Mediaddict.ro, 27 iulie 2012 – Draftfcb a creat prima campanie TV pentru LEMS
 9. Adhugger.net, 27 iulie 2012 – Draftfb Bucharest created the 1st TV campaign for LEMS
 10. Smartfinancial.ro, 29 iulie 2012 – Draftfcb a realizat prima campanie TV pentru LEMS
 11. Pescurt.ro, 29 iulie 2012 – Draftfcb a realizat prima campanie TV pentru LEMS
 12. Economie.iis.ro, 29 iulie 2012 – Draftfcb a realizat prima campanie TV pentru LEMS
 13. Realitatea.net, 30 iulie 2012 – LEMS înfrumusețează casele românilor
 14. Știriazi.ro, 30 iulie 2012 – Draftfcb a creat prima campanie TV pentru LEMS
 15. Revista-presei.com, 30 iulie 2012 – LEMS înfrumusețează casele românilor
 16. Sursadeștiri.ro, 30 iulie 2012 – LEMS înfrumusețează casele românilor
 17. Roafaceri.com, 30 iulie 2012 – Draftfcb a creat prima campanie TV pentru LEMS
 18. Ournet.ro, 30 iulie 2012 – Draftfcb a creat prima campanie TV pentru LEMS
 19. Săptămâna.com, 30 iulie 2012 – Draftfcb a realizat prima campanie TV pentru LEMS
 20. Zpl.ro, 30 iulie 2012 – LEMS înfrumusețează casele românilor
 21. Pilotmagazin.ro, 31 iulie 2012 – Un aviator român promovează un brand românesc de mobilă
 22. NewsPulse.ro, 1 august 2012 – Draftfcb a realizat prima campanie TV pentru LEMS
 23. Lazynews.ro, 17 august 2012 – Draftfcb a creat prima campanie TV pentru LEMS