Producătorul de mobilă Lemet, proprietarul brandului de magazine de profil LEMS, investește pentru prima dată în istoria sa de peste 20 de ani într-o campanie publicitară pe TV. 

Compania va investi circa 300.000 euro pentru o campanie publicitară pe TV și online. Campania pentru brandul LEMS va demara săptămâna viitoare și va dura 2 luni. Campania de promovare va pune accentul pe brand și nu pe produs, într-o prima instanță. Astfel, în spoturi nu apar oferte ale unor produse specifice.

“De cand am început afacerea ne-am gândit la valoare. Valoarea produselor, a personalului, a serviciilor. Abia acum ne gândim și la valoarea imaginii”, a spus Alexandru Rizea, fondatorul companiei Lemet.

Pe lângă investiția în publicitate, anul acesta compania intenționează să deschida noi magazine LEMS în mai multe orașe din țară.  În planurile companiei este inclus și Bucureștiul, unde în prezent sunt 3 magazine LEMS. Lemet ar dori ca până în vara anului viitor să mai deschidă încă 3 unități în București.

Cele 3 magazine LEMS din București acoperă circa 8% din vânzările companiei, cele mai mari fiind în Ardeal, regiune care acoperă peste 30% din încasările rețelei.

Pe lângă investițiile în rețeaua de magazine, Lemet va demara construcția unui depozit în Brebu, Câmpina.

Depozitul va avea o suprafață de 4.500 mp și o înălțime de 10 metri, iar costurile s-ar putea ridica, conform estimărilor, la circa 1,5 mil. euro.

Investiția în noul depozit, vine, dupa ce, recent, compania a finalizat o nouă linie de producție la fabrica din Campina, o investiție de 27 mil. lei, finanțată parțial din fonduri europene.

Vânzările rețelei de magazine LEMS au crescut cu 21% în primul semestru, la 70,2 milioane lei, și ar putea ajunge la 200 milioane lei la nivelul întregului an.

Compania are în prezent 104 magazine.
Reacții în presă:

  1. Wall-Street, 13 iulie 2012 – Lemet lansează prima campanie publicitară TV din 20 de ani de activitate
  2. Infoportal, 13 iulie 2012 – Lemet lansează prima campanie publicitară TV din 20 de ani de activitate