Una dintre cele mai funcționale camere dintr-o locuință trebuie să fie bucătăria. Mobila de bucătărie trebuie să fie executată în primul rând la standarde înalte de calitate pentru ca aceasta să fie durabilă și să reziste cu brio condițiilor speciale din această încăpere. Designul trece pe locul al doilea, însă pentru a avea o casă armonioasă din punct de vedere estetic este necesar să iei în calcul și acest criteriu atunci când cumperi mobila de bucătărie.

O bucătărie bine amenajată trebuie în primul rând să permită gătirea unei game variate de bucate excepționale, să arate la fel de frumos ca o cameră de zi indiferent de cât de mult este utilizată, dar și să ofere un plus de confort astfel încât cei care o folosesc să nu privească gătitul ca pe o sarcină casnică, ci ca pe un mod de relaxare.

Echipa Lems a creat pentru tine seturi predefinite de mobilier de bucătărie în mai multe stiluri pentru a fi sigur că la final vei avea o încăpere funcțională, confortabilă dar și echilibrată din punct de vedere design.

Dacă îți place să alegi piese diferite și să le integrezi pe toate creându-ți propriul stil, ne-am imaginat bucătării compuse din module inferioare, module înalte , module suspendate, module semi înalte și accesorii versatile pentru toate gusturile. 

Piesele noastre se potrivesc în orice spațiu, indiferent de dimensiunile sau forma sa iar funcționalitatea este dată de materialele de înaltă calitate și foarte rezistente la uzură.

La capitolul design, am pus un accent deosebit pe gama de culori, materialele mate sau lucioase, sistemele de lumini și utilizarea sticlei în punctele cheie ale bucătăriei. Și în final, în ceea ce privește confortul, ne-am gândit să creăm corpuri ridicate pe picioare, care permit reglarea la înălțimea dorită de client, dar oferă și posibilitatea de a face curat, într-un mod simplu și cu un minim de echipamente, astfel încât, fără pic de efort, bucătăriile realizate de noi să arate mereu ca proaspăt ieșite din fabrică și de abia montate.

Pentru a amplasa corect mobilierul în această cameră este nevoie însă să ții cont de câteva aspecte practice extrem de utile.

În primul rând, fă-ți temele așa cum se cuvine și fă toate măsurătorile necesare astfel încât să fii sigur că piesele se vor încadra perfect în spațiul de care dispui și că vei avea și posibilitatea de a te mișca lejer atunci când pregătești mâncarea.

În al doilea rând, împarte mobilierul necesar bucătăriei în trei zone separate: 

  • zona de gătit, care integrează aragazul și cuptorul
  • zona de preparare a alimentelor în care va fi amplasată și chiuveta
  • zona de depozitare, care include frigiderul și dulapurile ce pot fi corpuri suspendate, module inferioare sau module înalte

Această clasificare a zonelor de care vei avea nevoie pentru o bucătărie funcțională te va ajuta să identifici mai ușor piesele pe care va trebui să le cumperi.

În alt treilea rând, ai grijă la modul în care montezi mobila și la distanțele pe care trebuie să le păstrezi între corpurile de mobilier pentru a avea un spațiu organizat și care să nu pară înghesuit. Specialiștii recomandă ca distanța dintre corpurile de mobilier de sus sși cele de jos să fie între 38 și 45 de cm iar înălțimea dulapurior de la sol și a chiuvetei trebuie să fie de aproximativ 90 de cm.