Una dintre cele mai importante piese de mobilier cu care amenajăm dormitorul este dresingul. Acesta trebuie să fie destul de încăpător pentru a ne putea depozita toate lucrurile de care avem nevoie, dar trebuie să se și încadreze în stilul de amenajare pe care îl alegem pentru întreaga cameră.

Pentru a descoperi un stil care îți place poți alege din seturile noastre special create pentru dormitoare și camere de tineret sau poți alege piese separate pentru a mixa mai multe stiluri de design interior și pentru a-ți pune o amprentă și mai personală.

În continuare, îți arătăm cum să alegi cea mai potrivită variantă de șifonier pentru dormitor, ținând cont de câteva criterii esențiale în selectarea unei astfel de piese de mobilier.

  • Ai grijă la dimensiunea dresingului

Dimensiunea șifonierului trebuie să fie mai mică evident decât lățimea și înălțimea peretelui pe care intenționezi să îl poziționezi. Așadar, fă măsurătorile necesare înainte de a pleca în căutarea dresingului perfect. De asemenea, ține cont și de celelalte piese de mobilier pe care dorești să le adaugi în dormitor. Ia în calcul și faptul că între pat și șifonier trebuie să existe un spațiu astfel încât să poți deschide lejer ușile acestuia. În cazul în care camera este mică, poți opta pentru un șifonier cu uși glisante pentru a economisi spațiu.

  • Asortează dresingul cu celelalte piese de mobilier

Dacă vrei să fii sigur că vei avea un dormitor unitar din punct de vedere estetic, te invităm să alegi unul dintre seturile create de noi. Colecțiile de dormitoare Domino HavanaBoxMiraccoZeppelin și Xtend sunt pentru gusturi și stiluri diverse și asigură nu numai funcționalitate, ci și o imagine deosebită dormitorului tău din punct de vedere estetic. Chiar dacă nu cumperi un set de mobilier de dormitor, este important să te asiguri că dresingul se asortează cu restul pieselor de mobilier din dormitor. Chiar dacă nuanța sau designul nu se potrivesc perfect, este important ca toate piesele se facă parte din același stil. 

  • Alege numărul și tipul de uși potrivite

Dacă dormitorul este mic, cel mai bine ar si să alegi un șifonier cu uși glisante pentru ca astfel vei profita la maxim de spațiu. De asemenea, ar fi indicat să alegi ca pe uși să fie montate oglinzi pe exterior. În acest mod vei crea iluzia unei camere mai mari. Pentru un dormitor mediu, una dintre cele mai populare alegeri este reprezentată de șifonierul cu trei uși. Acesta îți va asigura spațiul de depozitare de care ai nevoie pentru întreaga garderobă.