Un nou trend este din ce în ce mai adoptat și în casele românilor: crearea unei zone speciale de dining…înafara bucătăriei propriu-zise.
În zilele noastre tot mai aglomerate se acordă o importanță din ce în ce mai mare zonei speciale în care luăm masă alături de familie sau prieteni. Nu numai că vom savura preparate delicioase în compania celor mai dragi persoane nouă, dar o amenajare specială și cu bun gust ne va da un tonus extrem de benefic, fie că vorbim de startul zilei la micul dejun, fie că ne referim la cina cu care încheiem o zi aglomerată.
Masa din bucătărie alături de celebrul colțar nu mai sunt așadar idei actuale de design. Din ce în ce mai apreciată și aplicată este ideea de a crea în living un loc special destinat principalelor mese ale zilei. Poți poziționa zona de dining lângă fereastra livingului sau dacă dispui de un open space o poți amplasa astfel încât să delimitezi zona bucătăriei de cea a sufrageriei.
Deși poate la prima vedere îți poate părea complicat, să amenajezi o astfel de zonă este mult mai ușor decât crezi. Nu numai că vei da o notă foarte șic locuinței tale, dar te vei bucura și de un spațiu de luat masa mult mai primitor și mai relaxant.
În gama Lems de produse destinate amenajării acestei zone de luat masa găsești atât seturi special gândite pentru dining, cât și piese separate ca mese și scaune pentru a-ți impune amprenta proprie dacă îți place să combini stiluri diferite.
Setul nostru de dining Miracco 1 realizat din PAL melaminat conține următoarele piese*:
- 2 × Turn cu sertare și vitrină s&d H110 x L48 cm, 48,3 x 40 x 110,2 cm
- 1 × Comoda de colț cu sertare și ușă d H110 x L73 cm, 72,5 x 72,5 x 110,2 cm
- 2 × Turn cu ușă și vitrină s&d H145 x L48 cm, 48,3 x 40 x 145,4 cm
- 1 × Comodă combi (2 uși și 5 sertare) H93 x L130 cm, 131,7 x 40 x 92,6 cm
*mesele și scaunele se achiziționează separat.
Dacă vrei însă să alegi fiecare piesă de mobilă în parte, iată care sunt însă primele 5 lucruri pe care trebuie să le achiziționezi dacă și tu vrei să adaugi locuinței tale o zonă de dining.
De diferite tipuri, dimensiuni, culori și materiale, există o masă de dining pentru fiecare gust și stil în parte. Dincolo de tendințe și stil însă, ar trebuie să o alegi în funcție de nevoile tale practice. Dacă suntenți în mod frecvent doar 4 persoane la masă nu ar trebui să cumperi o masă pentru 12 persoane pentru că vei aglomera spațiul inutil. În acest caz, pentru atunci când ai oaspeți, poți achiziționa o masă extensibilă pe care o poți folosi doar punctual.
2. Set de scaune pentru dining
Este evident că din designul acestui spațiu nu puteau lipsi scaunele. Fie că mergi pe clasic și alegi un set de același tip de scaune și în culori neutre, fie că mixezi stilurile și alegi ca scaunele să fie diferite între ele, important este să alegi întotdeauna confortul. Ai grijă așadar ca materialele din care sunt confecționate scaunele să fie de cea mai înaltă calitate iar acestea să fie executate perfect.
3. Module în care să ții vesela
Dacă spațiul îți permite, ar trebui să iei în calcul și achiziția unor module special gândite pentru depozitarea veselei. Comodele cu uși sertare sau vitrinele pot da o notă extrem de elegantă și interesantă zonei de dining.
4. Un covor drăguț
Pentru a delimita și mai bine această zonă ar trebui să adaugi un covor în ton cu piesele de mobilier sau dimpotrivă unul colorat pentru a crea o notă discordantă dar care adaugă un plus de bun gust.
5. Surse de iluminat
Pentru ca zona de dining să arate exact ca cea dintr-un restaurant select nu uita ca deasupra mesei să instalezi special o sursă de iluminare. Cel mai potrivit ar fi ca aceasta să fie una cu lumină caldă. Astfel vei crea o atmosferă relaxantă și armonioasă în care toți cei invitați la masă se vor simți foarte destinși și fericiți.