Pe parcursul articolelor create de echipa Lems v-am oferit sfaturi, ponturi și idei de amenajare a locuinței astfel încât tu să iei cele mai bune decizii pentru casa ta dar și pentru bugetul tău.

Astăzi ne-am gândit că nu ar strica să facem o listă cu 5 greșeli de evitat atunci când vrei să cumperi mobilă pentru a-ți amenaja noua locuință sau pentru a o redecora pe cea actuală. Învățând să nu le faci, nu numai că vei economisi bani, dar vei reuși într-un timp foarte scurt să ai exact casa la care ai visat.

1. Să nu planifici

Cel mai simplu mod de a achiziționa mobilă sau decorațiuni într-un mod eficient este să îți faci un plan. Abia după asta poți să mergi în magazine pentru a vedea și ce piese de mobilier vei cumpăra. Realizează o schiță cu fiecare cameră pe care vrei să o mobilezi și creează o listă cu piesele de care ai nevoie. Asigură-te că adaugi tot ce ai nevoie pentru a avea camere funcționale și notează toate ideile de design pe care le ai. Evită să faci liste foarte lungi și axează-te doar pe mobila care îți va fi necesară cu adevărat. Astfel nu numai că nu vei încărca spațiul, dar vei face și economii la buget.

2. Să nu faci măsurători 

Fă măsurătorile foarte bine și vezi care este suprafața utilă de care dispui cu adevărat. Doar așa poți alege mobilă care se potrivește spațiului pe care îl ai la dispoziție fără ca acesta să pară aglomerat. Un dulap arată cu siguranță altfel într-un showroom ce are o înălțime de 4 metri decât într-o cameră de apartament cu înălțimea de de 2,5 metri. Măsoară înălțimea, lățimea și lungimea camerelor pe care le ai pentru a-ți da seama și ce dimensiuni va trebui să aibă mobila pe care o vei achiziționa ulterior astfel încât la final casa ta să fie aerisită și să creezi o atmosferă relaxantă.

3. Să nu testezi mobila

Este de evitat să nu testezi patul sau scaunele pe care le vei cumpăra. Doar așa vei putea să observi nu numai calitatea acestora, dar și confortul pe care ți-l pot da. Spre exemplu, noi, pentru că știm cât de important este să alegi ceva cu adevărat potrivit, îți oferim posibilitatea de a testa saltelele timp de 10 de zile la tine acasă. În cazul în care acestea nu te mulțumesc, le poți returna iar noi îți vom da banii înapoi.

4. Să cumperi impulsiv

Sigur, reducerile, ofertele și discounturile sunt foarte atractive, însă pentru a fi sigur că mobila redusă îți și trebuie cu adevărat, este necesar să faci mai multe comparații și să iei în considerare mai mulți facturi. Din nou, lista cu cele necesare pe care trebuie să o faci încă de la început îți va fi extrem de utilă. Este posibil ca deși redusă, mobila respectivă să nu îți îndeplinească toate nevoile și pe termen lung să regreți că ai cumpărat-o sau să faci investiții în plus, adăugând piese despre care ai sesizat că îți lipsesc.

5. Să nu iei în calcul seturile de mobilă pentru diverse încăperi propuse de producători

Pentru a cumpăra mai eficient și pentru a scuti timp și bani ar trebui să iei în calcul seturile deja propuse de producători pentru a amenaja diverse încăperi ale locuinței tale. Nu numai că acestea au dimensiunile potrivite, dar vei avea un stil unitar și în final costurile sunt mai mici.

Verifică seturile create de Lems pentru dormitoarelivinguri sau bucătării și alege stilul care te reprezintă cel mai mult.