Când vorbim de amenajarea propriei locuințe, majoritatea noastră ne gândim la camera de zi, la bucătărie sau chiar la baie, dar prea puțini la dormitor pentru că această încăpere are o destinație mai exclusivistă, fiind folosite doar de cei care dorm în el. Dar și amenajarea dormitorului poate fi o experiență la fel de satisfăcătoare ca amenajarea oricărei alte încăperi, pe plan personal, oferindu-ți avantaje mai mari chiar decât modernizarea celorlalte camere, mai ales dacă apelezi la cele mai noi trenduri în domeniu.

Cum să-ți transformi dormitorul într-o cameră modernă, elegantă și odihnitoare?

#1 Cumpără piese de mobilier la set

Nu trebuie să fii un expert în domeniul amenajărilor interioare ca să poți să-ți mobilezi dormitorul într-un sil modern și aerisit. În rețeaua de magazine Lemet, deschise în majoritatea orașelor din țară, mai nou chiar și în Timișoara, pe Calea Aradului km3, găsești mai multe tipuri de seturi de mobilă pentru dormitoare, care includ paturi, noptiere, dulapuri și chiar și oglinzi sau console. Astfel, dacă investești într-o astfel de colecție alegând după bunul plac doar culoarea pieselor de mobilier preferate, ai garanția că obții un dormitor mobilat modern, după cele mai noi trenduri, exact așa cum a fost imaginat de un designer cu experiență.

Cum să-ți amenajezi dormitorul ca să fie în ton cu trendurile actuale?

#2 Alege patul după dimensiunea camerei

Când vine vorba de confortul oferit de pat, nu doar dimensiunile acestuia, ci și înălțimea sau calitatea saltelei de exemplu joacă un rol important. De aceea, dacă dormitorul tău este modest ca suprafață, nu te avânta să cumperi un pat king-size doar din dorința de a dormi cât mai bine, ci ia în considerare și unul mai mic, deoarece, dacă-l alegi inteligent, el poate fi la fel de confortabil. Pe lângă o gamă variată de piese de mobilier pentru întreaga casă, în magazinul românesc Lemet găsești și o colecție vastă de saltele, cu prețuri convenabile și de o calitate superioară. Acestea oferă utilizatorilor lor un grad maxim de confort și au o rezistență mare la uzură, purtându-te noapte de noapte în lumea viselor în cel mai plăcut mod cu putință, indiferent de dimensiuni. De aceea, dacă vrei să dormi bine, dar să ai și un dormitor modern și spațios, investește într-un pat mai mic și cu o saltea bună.

#3 Creează mai multe spații de relaxare în dormitorul tău

Dormitorul trebuie să fie un spațiu de relaxare dintr-un colț până în celălalt. De aceea, nu te gândi doar la pat ca la locușorul tău confortabil, ci fă în așa fel încât să te poți relaxa aproape oriunde. Dacă ai loc, cumpără un balansoare pe care să moțăi din când în când cu o carte bună alături sau un fotoliu unde să te relaxezi în timpul zilei. Iar dacă nu, investește măcar în covoare moi, care să te îndemne la somn și la relaxare atunci când pășești pe ele. Nu înseamnă mult, dar toate aceste elemente vor aduce un plus de personalitate dormitorului tău și îl vor face mai confortabil pentru tine.

#4 Demonstrează-ți creativitatea prin ornamente și accesorii

Nu îți aglomera dormitorul cu mult mobilier dacă nu dispui de spațiul necesar pentru el. Aproape toate piesele de mobilă arată mai frumos și mai ordonat dacă nu sunt lipite de perete și de aceea, dacă spațiul nu-ți permite, ar fi bine să te limitezi la strictul necesar. Chiar și când vine vorba de noptiere de exemplu, dacă doar tu folosești dormitorul respectiv, optează pentru o singură noptieră deoarece așa vei beneficia de mai mult spațiu, iar camera va căpăta un aspect mai nonconformist dacă te bazezi pe asimetrie. În schimb, dacă vrei să-ți demonstrezi creativitatea, optează pentru ornamente și accesorii. O lampă aici, un tablou sau un poster acolo și uite așa dormitorul tău capătă personalitate.

#5 Creează o atmosferă plăcută cu draperiile potrivite

Chiar dacă în alte camere din locuința ta nu ai investit în draperii, măcar în dormitor cumpără unele cu care să faci întuneric beznă ori de câte ori vrei să te culci. Mai ales acum, dacă ai oportunitatea să lucrezi de acasă și dacă obișnuiești să-ți încarci bateriile în cursul zilei cu câte un pui de somn, atunci investiția în niște draperii care să-ți ofere un grad înalt de confort sunt absolut esențiale. În plus, cu cât folosești mai multe materiale textile în dormitorul tău, cu atât el va arăta mai modern și mai în ton cu trendurile actuale.

Reacții în presă:

Renașterea Bănățeană, 04 noiembrie 2021