Pentru toți părinții, amenajarea camerei unui copil adolescent este o mare provocare. Începând cu alegerea pieselor de mobilier și continuând cu decorațiunile și alte elemente, amenajarea dormitorului pentru o persoană tânără este o misiune destul de dificilă, mai ales dacă trebuie să te încadrezi într-un buget limitat, care trebuie privită cu multă seriozitate pentru a crea un nivel maxim de confort. Dar se poate, mai ales dacă pui în practică următoarele idei.

#1 Găsește un magazin de mobilă pe gustul tău ți cu un raport bun calitate/preț

Dacă vrei să amenajezi o cameră într-un mod elegant și modern, alege mai întâi un magazin cu o ofertă bogată în ceea ce privește piesele de mobilier, de unde să poți cumpăra toate lucrurile de care ai nevoie, iar ele să fie de înaltă calitate, la un preț acceptabil și create de designeri cu experiență. În România, Lemet este un astfel de magazin și, din fericire, dacă nu ești adeptul cumpărăturilor online, poți face cumpărături fizic în aproape toate magazinele Lemet din țară, inclusiv în Timișoara unde s-a deschis de curând un nou centru de vânzare, pe Calea Aradului, km3.

#2 Împarte spațiul camerei în funcție de felul cum o vei folosi

Un adolescent, chiar dacă este vorba de o cameră cu o suprafață modestă, nu-și folosește dormitorul doar pentru a dormi în el. Pentru un adolescent, camera lui este un întreg univers unde își petrece timpul ca să se relaxeze, ca să învețe sau ca să se distreze împreună cu prietenii. De aceea, oricât de mic ar fi spațiul acesteia, alege mobila în așa fel încât să încapă cel puțin un pat de o persoană și o noptieră în zona de somn, un televizor, o consolă de jocuri și un fotoliu în zona de relaxare și un birou și o bibliotecă în zona de studiu. Ar mai fi nevoie și de un dulap pentru îmbrăcăminte, dar dacă ai pentru o astfel de piesă de mobilier în altă zonă a casei, nu este neapărată nevoie să încarci dormitorul cu un astfel de obiect.

Zona de somn

Chiar dacă cea mai mare parte din suprafața camerei unui adolescent o aloci zonei de somn, nu te grăbi să-i cumperi copilului tău un pat imens, ci încearcă să-i amenajezi unul de dimensiuni mai mici într-un mod confortabil. Când vine vorba de pat, confortul depinde până la urmă cel mai mult de saltea. De aceea, tot din magazinul Lemet de unde cumperi cadrul, online la secțiunea saltele, sau fizic atunci când faci o vizită în magazin, cumpără și o saltea potrivită pentru patul pe care l-ai ales. Apoi, pentru un aspect deosebit, investește în perne cu fețe din diferite țesături și o plapumă moale și pufoasă. În rest, în ceea ce privește noptiera, dacă spațiul nu-ți permite mai mult, poți opta chiar și pentru un scaun fără răzmătoare sau o scară mică care pe lângă faptul că sunt foarte practice, dau și un aspect modern încăperii.

Zona de relaxare

În zona de relaxare, dacă nu încape un fotoliu confortabil pentru adolescentul tău, alege măcar un taburet pe care el să-l poată folosi pe post de scaun, sau la nevoie, chiar și ca măsuță pentru gustări. La o adică, în cazuri excepționale, chiar și un covor moale și pufos se poate transforma într-un loc confortabil și plăcut pentru șezut, mai ales atunci când te joci jocuri video sau te lași purtat într-o aventură palpitantă de o carte interesantă.

Zona de studiu

Zona de studiu trebuie să aibă cel puțin un birou spațios și un scaun confortabil oricâte ore ți-ai petrece de-a lungul zilei în el. La urma urmei, un adolescent se presupune că trebuie să și învețe în camera lui, iar dacă ne gândim în mod expres la situația actuală, nevoia de un spațiu de studiu bine amenajat acasă este mai mare ca oricând pentru copiii care învață și online. Pentru spațiul de studiu, tot la Lemet, găsești o colecție vastă de birouri și scaune de birou care oferă un grad deosebit de confort și se potrivesc atât în camerele pentru băieți, cât și cele pentru fete, fiind foarte apreciate de adolescenți.

Reacții în presă:

Timpolis.ro, 03 noiembrie 2021