Evenimentele din ultimii doi ani ne-au făcut să petrecem mai mult timp acasă și totodată să înțelegem mai bine importanța propriului cămin în viața noastră. Pentru cei mai mulți dintre noi, rutina de zi cu zi se desfășoară acum preponderent în interior și dintr-un loc cu o semnificație minoră în existența noastră, casele ni s-au transformat în elementul central al acesteia.

De aceea, nu e de mirare faptul că începând cu anul trecut, fiecare dintre noi s-a dedicat mai mult propriei locuințe încercând s-o transforme într-un mic colțișor de Rai, unde să se simtă mereu confortabil, sigur și relaxat. Iar dacă tu nu ai apucat încă să-ți amenajezi casa așa cum ai visat dintotdeauna, acum este momentul s-o faci, și sfatul experților Lemet este să începi din sufragerie.

Indiferent de câte camere are o casă sau un apartament, sufrageria ar trebui să fie piesa centrală a întregului spațiu de locuit. Într-unele culturi, pe vremuri, sufrageria unei case era privită ca cel mai mic spațiu public din lume deoarece acolo se întâlneau laolaltă, zi de zi, membrii familiei și musafirii lor.

Omul modern, preocupat mereu cu grijile pentru muncă sau autoperfecționare, neglija până de curând importanța petrecerii unui timp de calitate acasă, alături de cei dragi. Dar schimbările din ultima perioadă ne-au transformat tuturor percepția față de modul de lucru și multora dintre noi ne-au oferit ocazia să lucrăm mai mult de acasă, putând astfel să dedicăm mai multe clipe din viața noastră celor dragi. Și unde ne strângem toți când vrem să fim împreună? Bineînțeles, în sufragerie!

Cum să-ți amenajezi o sufragerie care să-și ofere o stare de spirit excelentă?

#1 Fă ordine în haos

Înainte să te apuci să investești în mobilă sau elemente decorative pentru sufrageria ta, mai întâi de toate, fă-ți puțin timp pentru a aranja toate lucrurile pe care le ai deja. Vinde, donează sau aruncă tot ce nu îți mai trebuie și abia apoi fă inventarul lucrurilor pe care trebuie să le cumperi.

#2 Creează o zonă de confort

Când spunem zonă de confort într-o sufragerie, nu ne referim la canapeaua din fața televizorului. O astfel de canapea se găsește în aproape toate sufrageriile din România. De aceea, dacă vrei să transformi acest spațiu din locuința ta într-unul deosebit, trebuie să gândești puțin mai departe de atât. Nu te limita doar la acea canapea, ci amenajează și un colțișor de citit – cu un fotoliu confortabil, sau unul potrivit pentru un pui de somn – cu un balansoar care te leagănă ușor ușor spre lumea viselor.

#3 Dă viață spațiului

Poți da mai multă viață spațiului în care locuiești în două moduri: investind în plante de apartament sau crescând un animal de companie. Dacă nu ești pregătit să dăruiești afecțiune unui cățeluș, unei pisici sau măcar unui acvariu cu pești, plantele rămân întotdeauna o variantă la îndemâna tuturor.

#4 Investește în mobilă de calitate

Alegerea pieselor de mobilier este foarte importantă nu doar pentru sufragerie, ci pentru întreaga locuință. Când vine vorba de mobilă, accentul trebuie să cadă întotdeauna pe calitate și nu pe cantitate. În sufragerie de exemplu, sunt mai mult decât suficiente o bibliotecă, o canapea, o măsuță de cafea, un corp de mobilă pentru televizor și eventual o mică bibliotecă sau niște rafturi pe care să așezi cărțile preferate sau câteva obiecte decorative. Dacă te limitezi în alegerea pieselor de mobilier la strictul necesar și investești doar în mobilă de înaltă calitate precum cea de la Lemet, atunci sufrageria ta va părea mai aerisită, dar și mai elegantă.

Iar în ceea ce privește cumpărăturile, chiar dacă alegerea pieselor de mobilier nu este punctul tău forte, dacă alegi să-ți mobilezi casa de la Lemet, cu siguranță vei avea parte de o experiență foarte plăcută. Lemet este un lanț de magazine deschise în cele mai mari orașe din țară, inclusiv în Timișoara, pe Calea Aradului, km3, unde acum pasionații de mobilier își pot alege produsele preferate direct din cel mai nou magazin fizic deschis în țară.

Lemet are o gamă foarte variată de piese de mobilier, inclusiv mobilă pentru sufrageriile pretențioase, elegante și cu o atmosferă deosebită.

Reacții în presă:

Ziarul Spiritului Timișorean, 04 noiembrie 2021