Alegerea unor piese de mobilă moderne nu este o misiune simplă, mai ales atunci când vine vorba de bucătărie. Mobila de bucătărie trebuie să se încadreze perfect în spațiu, să fie funcțională și, de preferat, să aibă și un aspect care să te încânte pe tine ca proprietar, dar și pe cei care calcă pragul locuinței tale.

Atunci când vrei să cumperi mobilă nouă de bucătărie, trebuie să decizi mai întâi materialul din care îți dorești ca aceasta să fie confecționată și apoi să treci mai departe la detalii precum culoarea, forma și designul său.

Cele mai comune materiale folosite pentru fabricarea mobilei de bucătărie

În ceea ce privește materialele mobilei de bucătărie, ai de ales dintre lemn, pal. metal, plastic și chiar piatră. Lemnul natural în bucătărie oferă acesteia un aspect grav, dar elegant, care face față cu brio testului timpului. Palul pe de altă parte, este mai versatil și are un aspect mai modern, fiind potrivit pentru bucătăriile unde se pune un accent deosebit pe design. Stilul industrial este încă la modă, iar cel mai simplu mod de a-ți transforma bucătăria din propriul apartament într-una ce pare să aparțină unui restaurant de lux, este să folosești cât mai mult metal.

Dacă vrei să-ți surprinzi musafirii și să dai bucătăriei tale un aspect futurist, atunci plasticul, sau mai corect spus, inserțiile din plastic, sunt cea mai bună soluție. Și în final, pentru a crea impresia unei bucătări solide și cu un look potrivit mai degrabă unei pensiuni sau case de vacanță, cel mai bine ar fi să optezi pentru piatră.

Savoarea ți prospețimea stilului Provence în bucătărie

Stilul Provence este un stil francez folosit în amenajările interioare, caracterizat prin plăci ceramice decorative folosite pentru ornarea pereților, podelei sau chiar a mobilei, tonuri pastelate, îmbinarea mai multor materiale într-un stil armonios și utilizarea unor piese de mobiliei cu un efect semi-antic.

Stilul Provence este foarte la modă de câțiva ani încoace și cu siguranță va fi considerat la fel de elegant, modern și pretențios și în următorul deceniu. De aceea, dacă îți dorești o bucătărie modernă, cel puțin în ceea ce privește culoarea, ai putea să te raportezi la atât de apreciatul stil Provence.

Culorile care definesc stilul Provence sunt:

  • culoarea lavandei – care amintește de câmpurile nesfârșite din Franța de Sud;
  • turcoazul – cât mai deschis ca nuanță, ca o nestemată în centrul bucătăriei;
  • aquamarine – ideal pentru o încăpere ca bucătăria, unde apa este elementul central;
  • galbenul – cea mai caldă culoare, care aduce un strop de armonie și veselie în orice încăpere;
  • teracota – care contribuie la crearea unei atmosfere familiare și prietenoase.

Nimic nu este mai important decât funcționalitatea când vine vorba de bucătării

5434798cccc.jpg (1920×1280)

O bucătărie modernă este în primul rând o bucătărie funcțională. Ea trebuie să fie foarte bine echipată cu tot felul de dispozitive pentru a permite celor care o folosesc să prepare cele mai diverse și mai delicioase preparate culinare, dar și să dispună de mobilierul adecvat pentru ordonarea tuturor electrocasnicelor din ea.

Cu alte cuvinte, o bucătărie modernă este o bucătărie dotată cu mobilier modular, ca cel disponibil în magazinele Lemet. Lemet este o companie românească, înființată în orașul Câmpina și axata pe producția unor piese de mobilier cu un aspect modern, original și funcțional, așa cum își dorește orice proprietar pentru bucătăria lui și alte camere din locuința sa. Lemet are o rețea foarte vastă de magazine, răspândite în majoritatea orașelor mari din țară precum: București, Cluj-Napoca, Hunedoara, Craiova etc. De curând, și Timișorenii se pot bucura din plin de calitatea și frumusețea produselor Lemet, amenajându-și prin intermediul lor bucătării moderne, deoarece acolo a fost de curând deschis cel mai nou magazin Lemet din țară, pe Calea Aradului, km3.

Designul – o caracteristică definitorie a bucătăriilor moderne

Pentru a putea fi numită o bucătărie modernă, designul unei bucătării nu trebuie să fie sofisticat, ci cât mai minimalist și să reflecte personalitatea proprietarilor săi.

De aceea, și din acest punct de vedere piesele de mobilă Lemet sunt o alegere formidabilă la capitolul bucătării deoarece majoritatea lor sunt customizabile și pot fi adaptate în funcție de dorințele și nevoile cumpărătorilor lor.

Reacții în presă:

Timis Online, 28 octombrie 2021