Dormitorul este spațiul din locuință în care petrecem cel mai mult timp și care trebuie să ne ofere cel mai mult confort. Un somn de calitate este extrem de important în tonusul nostru general de bine iar modul în care amenajăm această cameră are un impact semnificativ pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Pentru a avea însă un dormitor relaxant și frumos din punct de vedere estetic nu trebuie neapărat să ai un buget mare, ci mai degrabă să fii destul de inspirat încât să faci alegeri eficiente.

În primul rând, alege un pat care să îți îndeplinească nevoile de stil și confort. Fie că alegi unul clasic cu somieră, fie că vrei să mergi pe un stil mai elegant și te îndrepți către unul tapițat, alege întotdeauna calitatea.

Verifică toată colecția Lems pentru dormitoare pe site.

Paturile noastre sunt realizate din materiale de înaltă calitate și de dimensiuni și cu linii de design atractive, potrivite oricărui stil și pentru orice nevoi. 

În dormitoarele cu suprafețe mici, paturile semi-double sunt în general cea mai bună opțiune atunci când îți dorești un pat pe care să-l poți poziționa în mijlocul camerei, astfel încât să fie ușor accesibil indiferent de partea pe care alegi să dormi. 

În ceea ce privește atmosfera, dacă îți dorești un dormitor sobru, alege un pat în culori închise, cu tăblie tapițată sau tapițat integral. Dacă ești adeptul unu stil mai funcțional, îți recomandăm un pat cu un cadru de lemn, practic dar și elegant.

Pentru ca dormitorul tău să arate aerisit, nu folosi piese de mobilier în exces. Cu un dresing și două noptiere poți întregi piesele din dormitor astfel încât acesta să îți îndeplinească nevoile de depozitare, dar care să nu aglomereze.

Pentru a da un touch de senzație întregii încăperi, adaugă la piesele de mobilier și elemente de decor speciale. O lenjerie sau o covertură de pat pot schimba întregul aspect al camerei tale. De asemenea, dacă dormitorul tău este destul de generos ca spațiu, poți opta pentru niște draperii somptuoase.

Dacă vrei să treci dincolo de imaginea unui dormitor clasic însă, ar trebui să pui accent pe accesorii. Acestea vor oferi spațiului un farmec cu totul deosebit. Renunță la comoda clasică și adaugă într-un colț al camerei un scaun cu un design mai special sau o măsuță de toaletă. De asemenea, poți adăuga pe unul dintre pereți, poate chiar pe cel de deasupra tăbliei, un tablou colorat sau care are o valoare specială pentru tine.

O atmosferă intimă, relaxantă dar și interesantă în același timp poate fi realizată și cu ajutorul unor corpuri de iluminat speciale. Alege-le pe cele care îți plac cel mai mult sau care se potrivesc stilului de decorațiune ales. Poți opta pentru o veioză cu un abajur cu model pentru un stil clasic sau pur și simplu pentru un bec agățat de un fir pentru un stil mai nonconformist. 

În ceea ce privește zugrăvitul, pereții pot fi vopsiți în nuanțe neutre și cel mai bine ar fi să contrasteze cu mobilierul. În plus, o culoare albă a varului, de exemplu, îți dă posibilitatea de a alege accesorii colorate cu care să creezi o armosferă exact pe gustul tău.