Amenajarea unei locuințe este un proces pe cât de entuziast, pe atât de provocator. Pentru a transforma un loc oarecare într-un spațiu pe care să îl numim cu adevărat acasă este nevoie de un plan bine pus la punct încă de la început și alegeri inspirate, atât din punct de vedere estetic, cât și rațional.

Pentru a avea o casă în care să te simți bine și care să stârnească admirație în rândul oaspeților tăi nu trebuie să cheltui sume exorbitante, ci mai degrabă să alegi piese de mobilier de calitate și să păstrezi un stil unitar pentru întreaga locuință. 

Designerii de interior spun că sunt câteva stiluri de amenajare diferite atât prin elementele din care sunt compuse, cât și prin ceea ce transmit.

De aceea, încă de la început ar trebui să te axezi pe stilul care te reprezintă pentru ca la final să ai o locuință exact așa cum îți dorești.

Noi, Lems, creăm mobilă românească de calitate de peste 30 de ani și avem o gamă variată utilă pentru a mobila toate camerele apartamentului sau casei tale, indiferent de mărimea acestora sau de stilul în care vrei să amenajezi.

Stilul clasic nu se va demoda niciodată. Cu piese de mobilier de calitate, impunătoare și elegante, acest stil va rămâne peste ani unul la fel de interesant, indiferent de câte trenduri se vor contura. Dacă apreciezi calitatea dar și organizarea, cu siguranță acest stil ți se potrivește. Sobru dar în același timp elegant, stilul clasic are ca elemente mobila masivă din lemn, impunătoare dar foarte chic în același timp. 

Stilul modern se concentrează atât pe design cât și pe funcționalitatea pieselor de mobilier pe care le vei alege. Dacă ești o fire pragmatică și apreciezi un stil estetic actual dar care să îți îndeplinească toate nevoile, atunci cu siguranță ar trebui să alegi stilul modern pentru amenajarea locuinței tale. Piesele de mobilier pe care le alegi ar trebui să fie cât mai funcționale iar paleta de culori diversă dar totuși unitară. O canapea extensibilă în living într-o nuanță aprinsă, alături de o bibliotecă albă și o comodă pentru tv sunt alegeri inspirate pentru a avea o cameră de zi modernă.

Stilul minimalist este caracterizat de mobila cât mai simplă, fără prea multe decorațiuni și în culori neutre. Se pune accent pe un spațiu cât mai aerisit posibil iar lumina trebuie să fie din abundență. 

Stilul contemporan este compus din elemente ce aparțin stilului clasic și modern deopotrivă. Piesele și decorațiunile pe care le alegi ar trebui să fie elegante dar practice în același timp. Materialele folosite la fabricarea acestora pot fi de la lemn până la sticlă sau metal. Le poți integra pe toate pentru a avea o locuință cu linii clare, simpliste, dar cu elemente pline de bun gust.

Stilul industrial a prins tot mai mult avânt în ultima vreme. Este caracterizat în principal din mobilă cu aspect nefinisat și de forme geometrice brute. Culorile principale sunt albul, negrul, griul dar și culorile cu aspect metalic. De asemenea, pereții din cărămidă sau cei nefinisați și țevile de cupru sau oțel sunt la vedere.