Pentru un somn odihnitor, pe lângă modul în care amenajezi dormitorul, un rol foarte important îl are chiar alegerea saltelei.

Confortul acesteia și modul în care este realizată are un impact mai mare decât credem la prima vedere atât pentru calitatea somnului din fiecare noapte, cât și asupra sănătății pe termen lung.

O saltea care este inconfortabilă sau confecționată din materiale nepotrivite ne va dureri de spate și nu ne vom odihni așa cum trebuie. Și ambele aspecte sunt importante pentru tonusul nostru general de bine și nu o spunem noi, ci știința și specialiștii, mai ales că o parte importantă din viața noastră o petrecem dormind.

Așadar, atunci când cauți piesele de mobilier potrivite pentru dormitorul tău, ai grijă să achiziționezi și o saltea care să fie potrivită cu adevărat pentru nevoile tale și care să își păstreze calitățile cel puțin între 5-10 ani, în funcție de materialul din care este confecționată. 

Dacă la mobilă designul este un punct care cu siguranță dorești să îl atingi și vrei ca aspectul dormitorului să fie cât mai frumos, în ceea ce privește salteaua trebuie să te axezi pe calitate și să nu faci rabat de la aceasta.

În showroom-urile Lems găseși pe lângă mobilă de calitate pentru a amenaja întreaga locuință, fie că ai un apartament, fie că ai o casă cu camere mai multe, și saltele confortabile și de calitate înaltă.  

Iată care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o saltea:

  • Structura 

– saltele cu arcuri interconectate sau ambalate individual: sunt cele mai răspândinte și mai apreciate saltele din punct de vedere raport calitate-preț. Acestea oferă un confort sporit și sunt potrivite atât pentru cei care dorm singuri, cât și pentru cei care dorm alături de un partener.

– saltele din spumă gofrată – asigură un suport optim pentru coloana vertebrală, dar și o ventilare sporită, ideală în timpul verii când temperaturile ridicate perturbă somnul.

– saltele cu spumă de memorie – acestea beneficiază de cel mai avansat proces tehnologic iar avantajul principal al acestora este că oferă un grad ridicat de confort și de susținere ortopedică. Cu ajutorul acestor saltele, vei putea să ai o poziție corectă a corpului în timpul somnului și te vei bucura și de confort. 

  • Dimensiunea

Trebuie să achiziționezi salteaua în funcție de dimensiunile patului. De regulă acestea sunt standard și cele mai întâlnite sunt 140×200 cm și 160×200 cm. Mai puțin utilizate sunt dimensiunile 180×200 cm sau 200×200 cm.

  • Fermitatea

Fermitatea unei saltele are în principal legătură cu nivelul de confort pe care îl oferă aceasta în timpul somnului. Deși, de regulă, fermitatea este împărțită pe 3 niveluri moale, medie și fermă, aceasta este mult subiectivă în funcție de preferințele cumpărătorilor. De aceea, cel mai bine ar fi să testezi salteaua înainte de a o cumpăra. 

La Lems ai oportunitatea de a testa salteaua la tine acasă. Verifică pe site pentru a vedea care sunt condițiile.