Deși odată cu venirea ei, trebuie să ne luăm rămas bun de la zilele călduroase și însorite de vară, trebuie să recunoaștem că toamna are farmecul ei aparte. 

Atunci când vremea de afară începe să fie mai rece, avem tendința să petrecem mai mult timp în interiorul casei, alături de cei dragi la o cană de ceai fierbinte și multe povești.

Astfel, o atmosferă cozy și primitoare acasă ne va da un tonus și o relaxare aparte. De aceea, astăzi ne-am gândit să căutam pentru tine câteva sugestii pentru a-ți amenaja locuința în acest stil și să primești cu adevărat toamna în casa ta.

Și nu, nu trebuie să te apuci de renovat sau brusc să schimbi toate piesele de mobilier. Cu câteva accente drăguțe și câteva elemente de decor sau mobilă potrivite vei obține atmosfera mult dorită. 

Poți începe prin a alege piese de mobilier sau de decorațiuni care să dea un aer tomnatic casei tale. Galbenul, maroul, auriul, ruginiul, portocaliul sau vișiniul sunt perfecte pentru acest sezon, însă nu numai. Folosindu-le atât pentru piesele de mobilier, cât și pentru decorațiuni, acestea adaugă un plus de stil locuinței tale pentru orice sezon. 

Îți recomandăm colțarul nostru California extensibil care poate deveni piesa centrală din livingul tău. Alege tapițeria de culoare vișinie sau galbenă și bucără-te de confortul pe care îl va oferi întregii familii în serile lungi de filme și povești. 

Confortul ridicat al canapelei este asigurat un strat de spumă de înaltă densitate așezat pe un suport din arcuri ambalate individual (poket spring). Aceste arcuri sunt ambalate fiecare într-un saculeț independent din material textil rezistent, nu sunt legate între ele, astfel că acționează independent. De asemenea, colțarul este potrivit pentru o utilizare zilnică, intensivă datorită șezutului cu arcuri. Stofa este de cea mai bună calitate, fiind aleasă pentru a asigura rezistență în timp și o întreținere ușoară iar lada generoasă te va ajuta să depozitezi multe lucruri.

Adaugă livingului sau holului, dacă spațiul îți permite, o măsuță de cafea realizată din materiale care vor aduce natura în casa ta, dar care în același timp sunt foarte cochete și actuale. Măsuța noastră de cafea Padova realizată din MDF furniruit cu finisaj nuc și sticlă securizată va da o notă aparte întregului ambient.

Pentru o notă chic, poți alege chiar un șemineu, care nu numai că te va încălzi dar va impregna aerul unei cabane de munte chiar și apartamentului tău cu două camere. Ce poate fi mai plăcut decât să citești o carte lângă șemineu, în nopțile friguroase de iarnă sau să te ghemuiești lângă foc, meditând și contemplând, când afară stropi mari de ploaie desfată natura în zilele răcoroase de toamnă? Fie că alegi să îl amplasezi în living, fie că îl păstrezi pentru dormitor, șemineul va fi un element ce va da o notă de eleganță casei tale.

Pentru a întregi atmosfera cozy, alege pături și pernuțe decorative din materiale și țesături de lână, confortabile și călduroase. Pentru acestea poți alege culorile toamnei sau dimpotrivă ceva mult mai animat și mai vesel pentru a sparge monotonia. Fie că le folosești pentru canapeaua și fotoliile din living, fie că le pui în dormitor, vor avea același efect: te vor relaxa și îți vor da sentimentul de liniște și confort.

Pentru o atmosferă cu adevărat de poveste, poți adăuga câteva lămpi sau lumânări cu leduri cu lumină caldă. Le poți amplasa oriunde îți dorești, din living și hol, până în dormitor și chiar baie și terasa dacă aceasta este una acoperită. Seara când le vei aprinde, vor crea o atmosferă primitoare iar per total designul va fi unul pur și simplu spectaculos și cozy în același timp.