Lipsa spațiului este unul dintre aspectele cu care ne confruntăm toți cei care locuim la bloc. Deși avem la dispoziție multe informații în ceea ce privește modul în care ne putem amenaja locuințele, pentru a avea un spațiu funcțional și plăcut din punct de vedere estetic, trebuie să alegem cele mai eficiente variante.

În ultima vreme una dintre tendințele care este și pe placul proprietarilor români este aceea de a organiza zona de dining în living.

Din păcate, nu toți avem spațiul necesar pentru a face acest lucru, mai ales dacă apartamentul dispune de o suprafață utilă mică iar compartimentarea nu este una open space. 

Așadar, dacă apartamentul tău este unul clasic, decomandat și sufrageria nu îți permite să integrezi o zonă de luat masa tot aici, îndreaptă-te către varianta de a amenaja zona de dining în bucătărie.

În primul rând alege o mobilă de bucătărie cât mai compactă și cât mai bine compartimentată pentru a-ți pune la dispoziție spațiile de depozitare de care ai nevoie pentru veselă, tacâmuri și electroscanice, dar care, în același timp, să nu ocupe prea mult loc în întreaga încăpere.

Vezi liniile de bucătărie pe care ți le punem la dispoziție, aici.

Spațiul rămas din camera destinată bucătăriei îl poți folosi pentru crearea unei zone liniștite de luat masa alături de cei dragi. Oricât de mic ar fi spațiul,  nu trebuie să îți faci griji: poți oricând să te îndrepți către o masă și câteva scaune pliabile pentru a maximiza spațiul și pentru a le folosi doar atunci când ai nevoie. De asemenea, mesele rotunde și colțarele sunt mult mai potrivite decât cele pătrate sau dreptunghiulare pentru a le include într-un spațiu mai mic.

Dacă ai o fereastră la bucătărie, profită de lumina naturală care pătrunde în locuință și de ambianța pe care o creează. Alege să așezi o masă rotundă cu patru scaune cât mai aproape de fereastră iar diminețile și serile în care iei masa vor avea o cu totul altă atmosferă.

Dacă spațiul îți permite, poți transforma zona de dining în punctul de atracție al bucătăriei. Alege piese statement, de calitate și cu linii de design moderne, vintage sau clasice, în funcție de ceea ce îți place. Cu siguranță, bucătăria ta va arăta ca una dintre cele din revistele și site-urile de specialitate de design interior și va fi apreciată atât de familia ta, cât și de musafiri.

O altă idee foarte actuală este aceea de a alege o mobilă de bucătărie care să aibă încorporată în mijloc o insulă. Adaugă câteva scaune și insula se poate transforma într-un loc unde poți lua principalele mese ale zilei foarte chic. Bineînțeles, această soluție este una potrivită pentru spațiile mai mari.

Verifică bucătăriile noastre cu insulă, KarismaGazelle, și alege-o pe cea care ți se potrivește.

Dacă adori spațiile noncovenționale și întregul design al apartamentului tău este astfel, poți să alegi chiar o masă de picnic și câteva pernuțe care să înlocuiască mesele și scaunele clasice de bucătărie. Cu siguranță vei adăuga o notă wow zonei de dining din bucătăria ta. 

Așadar, ca în orice încăpere a locuinței tale, important este să alegi ceea ce îți place și să se potrivească cu personalitatea ta, chiar și pentru zona de bucătărie. Ai la îndemână o grămadă de soluții și inspirație. Important este să îți faci un plan concret înainte de a începe amenajarea și de a alege piese care să te reprezinte cu adevărat.