Atunci când ne gândim la amenajarea dormitorului cu toții vrem ceva confortabil și care să creeze cadrul perfect pentru un somn odihnitor. 

Seturile de dormitor pot fi o alegere inspirată și poți să scutești timp alegând din prima să îți decorezi această încăpere urmând sfaturile creatorilor de mobilă. Poți alege seturi de dormitor în stilul care ți se potrivește, intrând pe site-ul nostru și accesând categoria de dormitoare și camere de tineret. Ca pentru toate piesele de mobilă pe care ți le punem la dispoziție, îți garantăm calitate și câte o linie de  design pentru fiecare stil și gust.

Pentru cei care doresc însă să își pună amprenta și vor ca fiecare piesă aleasă să le reflecte personalitatea, alternativa este să combine piesele care le plac fără neapărat să aleagă un set deja predefinit. 

Bineînțeles, că Lemet îți oferă și această alternativă. Hai să vedem cum îți poți crea singur un dormitor de vis și la propriu și la figurat, achiziționând exact piesele de care ai nevoie dar care să se și combine perfect între ele.

În primul rând, fă o listă cu toată mobila pe care o vrei în dormitor. Și pentru că știm sigur că nu vrei ca spațiul să fie unul aglomerat, iată care sunt piesele esențiale pentru a decora această cameră: un pat confortabil, 2 noptiere, un dresing cât mai spațios și eventual o comodă. 

În al doilea rând, chiar dacă piesele fac parte din stiluri diferite, asigură-te că acestea se vor îmbina perfect la final și vei avea acel spațiu pe care l-ai dorit de la început: confortabil, spațios și cu bun gust.

Și pentru a-ți fi cât mai simplu să parcurgi acest drum, pornește amenajarea de la o piesă centrală: patul. Alege stilul pe care îl dorești și în funcție de acesta orientează-te și către celelalte piese. De exemplu, poți alege un pat tapițat integral pentru o imagine somptuoasă a dormitorului sau dimpotrivă unul doar cu o tăblie simplă. Lângă acestea poți adăuga un dresing modern până la tavan sau dimpotrivă unul din lemn masiv și două noptiere care să completeze încăperea.

Iată ce reguli trebuie să respecți pentru ca piesele de mobilier să se potrivească foarte bine între ele, chiar dacă fac parte din stiluri diferite:

  • Dacă îți place să te joci cu nuanțele, atunci când vrei să integrezi o piesă de mobilier într-o culoare diferită decât restul, asigură-te că nuanța acestuia se regăsește în alte componente ale decorului cum ar fi covoare, perdele sau perne decorative. Un pat cu tapițerie turcoaz de exemplu se potrivește perfect cu o mobilă de culoare albă sau gri deschis și vei crea un efect wow folosind o draperie sau un covor care sunt în aceeași nuanță de turcoaz. 
  • Când vrei să combini piese de mobilier în stiluri diferite, cu siguranță contrastul va fi unul destul de puternic. De aceea, încearcă să creezi o linie comună între acestea și să păstrezi aceeași culoare sau aceleași elemente de feronerie. Un pat modern se va potrivi cu un parchet de aceeași nuanță și va arăta perfect lângă două noptiere sau o comodă create în stil clasic dar care au aceeași nuanță.
  • Dacă piesele sunt confecționate din materiale diferite, caută o piesă care să le armonizeze. De exemplu 2 noptiere din lemn și cu picioare din fier vor echilibra perfect un dresing din lemn masiv și o comodă din fier. 

Așadar, pentru a avea un dormitor exact pe gustul tău dar care să arate bine și din punct de vedere design, caută întotdeauna să armonizezi liniile pe care le urmezi și să creezi o legătură între ele.