Fiecare din noi își dorește acel living din reviste: cochet, destul de spațios unde să se simtă bine toți cei dragi și în același timp și mobilat cu tot ceea ce este nevoie.
Știm cu toții însă că majoritatea apartamentelor de bloc nu ne oferă exact metrii pătrați pe care ni i-am dori. Cu puțin tact, răbdare și alegeri inspirate, putem însă să ne creăm un living primitor în care să ne simțim perfect de fiecare dată când ajungem acasă după o zi lungă.
Astăzi, ți-am pregătit 5 sfaturi utile pentru a amenaja un living mic dar care să fie destul de aerisit.
1. Gândește totul din perspectivă funcțională
Alege piese de mobilier doar care îți sunt neapărat necesare și care să dispună de cât mai multe compartimente de depozitare, astfel încât să nu ocupi spațiul inutil. O bibliotecă ce încorporează și comoda pentru TV este o variantă optimă pentru a mobila o parte din livingul tău. Poziționeaz-o vis-a-vis de canapea și vei obține un spațiu în care ai tot ce îți trebuie dar care este și destul de aerisit. Verifică colecțiile noastre pentru camere de zi și vezi care este pe gustul tău.
2. Asigură-te că mărimea mobilei se încadrează în spațiul pe care îl ai
Înainte de a merge la cumpărături, fă-ți bine toate măsurătorile. E cea mai eficientă cale de a găsi ceea ce se potrivește din punct de vedere dimensiuni, înainte de a te îndrăgosti de o piesă care este mult prea mare pentru camera pe care o ai.
De exemplu, degeaba ți-a plăcut un colțar la care poți să adaugi încă două fotolii confortabile dacă acesta nu va încăpea în livingul tău. În acest caz este mult mai bine să te îndrepți către o canapea extensibilă de dimensiuni mai reduse pentru a salva spațiu și pentru a da un aer chic și aerisit livingului tău, în același timp.
Vezi toate canapelele pe care ți pe putem oferi aici.
3. Zugrăvește și folosește culori în nuanțe deschise
Culorile au rolul lor în amenajare și cu cât acestea sunt mai deschise, cu atât spațiul va părea unul mai generos. Limitează-te așadar ca pereții să aibă culoarea alb sau un crem neutru și dacă îți plac nuanțele mai tari, dă un suflu vioi livingului tău alegând o canapea într-o nuanță mai puternică de roșu, turcoaz, verde sau chiar portocaliu. Secretul este însă acela de a te limita la o singură astfel de piesă care să aibă o culoarea mai vibrantă iar restul mobilierului să fie neutru. Poți anima de asemenea camera de zi și folosind elemente decorarative colorate cum ar fi câteva perne pentru canapea și câteva obiecte pe care să le așezi pe rafturile bibliotecii, dar să păstrezi pentru toată mobila o culoare uni și cât mai deschisă posibil.
4. Nu folosi draperii mari și greoaie
Încearcă pe cât posibil ca zona prin care pătrunde lumina în locuință să fie cât mai puțin obturată. Lasă locul din dreptul ferestrei sau a terasei liber și în loc să optezi pentru niște draperii greoaie, alege doar niște perdele din materiale fluide și în culori neutre sau pastelate.
5. Acordă atenție corpurilor de iluminat
Pentru o cameră care este mică, limitează-te la o lustră care nu ocupă mult spațiu pe verticală și care nu este foarte voluminoasă, întrucât, în caz contrar, aceasta va crea exact impresia pe care nu ți-o dorești: livingul tău va părea înghesuit și deloc relaxant.