Atunci când începem amenajarea unei locuințe, aspectul care ne dă cele mai multe bătăi de cap este chiar mărimea acesteia.

Oricât de micuță ar fi însă viitoarea noastră casă, există soluții pentru a optimiza din punct de vedere vizual spațiul și pentru ca aceasta să fie aerisită, organizată și primitoare în același timp.

Îți dezvăluim patru trucuri care vor face orice cameră să pară mai mare decât este în realitate.

Alege mobilier cât mai minimalist și versatil

Este important ca în amenajarea camerei să alegi nu numai mobila care îți place, ci să ții cont și de mărimea, stilul și funcționalitatea acesteia. De regulă, mobila care are linii de design simple va crea impresia unui spațiu mai mare. Dacă nu ești adeptul unui stil minimalist, limitează-te la a alege doar o piesă statement pentru a nu aglomera spațiul.

De asemenea, orientează-te către mobilă care are spații de depozitare extra și care să fie cât mai versatile pentru a te limita la cât mai puține piese. O canapea extensibilă de exemplu va fi perfectă pentru livingul sau dormitorul tău și îți va salva spațiul. La rândul lor niște dulapuri cu multe rafturi te vor ajuta să depozitezi tot ce ai nevoie pentru a menține casa ordonată și aerisită din punnct de vedere vizual.

Indiferent că vrei să mobilezi livingul, dormitorul, bucătăria sau holul, am creat pentru tine piese de mobilier de calitate care se vor potrivi oricărui stil și oricărei suprafețe. Verifică gamele de mobilier Lems și alege ce îți place cu o simplă căutare pe site. 

Zugrăvește casa în culori neutre sau pastelate

Culorile deschise creează întotdeauna spațialitate și aerisire. Zugrăvește pereții cu alb sau în culori pastelate și camerele vor părea mai luminoase, mai mari și mai ordonate. Evită nuanțele puternice pentru a vopsi pereții. Dacă totuși îți plac culorile puternice precum roșu, verde, albastru închis sau negru, le poți integra cu succes în designul tău interior, alegând piese de mobilier în aceste tonuri.

Folosește oglinzi

Amplasează oglinzi în camere, fie că ai nevoie de ele, fie că sunt decorative: acestea vor crea iluzia unui spațiu mai mare. Poti monta oglinzi în dreptul ferestrelor pentru ca acestea să reflecte imaginea din exterior, făcând astfel ca spațiul să pară mai amplu. Ai de asemenea ocazia să alegi de exemplu dresinguri ale căror uși sau oglinzi încorporate.

Utilizează perdele și nu draperii

Perdelele lungi, simple, în culori deschise și monocrome vor crea iluzia unei încăperi mai mari. Evită să adaugi draperii somptuoase într-o cameră mică pentru că acestea n vor face altceva decât să încarce spațiul. De asemenea, păstreză patternurile pentru diverse obiecte de decor sau textile și nu le utiliza pentru perdele.