Timp de 10 zile, între 2 – 11 august 2021 s-a desfășurat ”Festivalul de Creație și Recreație” din Brebu, festival la care au participat 22 de voluntari și 46 de copii. Experiența a fost una frumoasă, deoarece s-au desfășurat o serie de activități în care au fost implicați atât copii, cât și organizatorii.

Despre Festivalul de Creație și Recreație:

„Festivalul de Creație și Recreație” s-a născut din dorința unor tineri cu minți creative și mâini îndemânatice. Această poveste a început cu Ana, o tânără din comuna Brebu, care a venit cu o idee inedită pentru comuna ei natală. Astfel, Ana, sora ei, Teo, Alice din Timișoara, Iasmina din București și Tobias din Cluj au pus bazele proiectului ”Festivalul de Creație și Recreație”.

Tinerii au aplicat pentru a obține finanțare din partea “Corpului European de Solidaritate”, un program european care finanțează idei îndrăznețe de voluntariat acolo unde este nevoie de oameni și resurse. Proiectul a avut succes, au primit finanțare și s-a trecut la următorul pas: toți cinci au pus la macerat ideile creative și distractive din martie până în august când avea să înceapă festivalul.

Producătorul de mobilă Lemet a fost sponsor al evenimentului, contribuind cu suma de 3500 de lei.