Știai că la nivel subconștient tonurile de culoare pe care le folosim în amenajarea locuinței ne pot schimba total starea de spirit?

Suntem de acord că nu tuturor ne plac doar culorile pastelate și neutre și mulți dintre noi dorim să alegem culori mai tari atunci când ne zugrăvim locuința sau când o mobilăm.

Și nu e nimic greștit în asta, nici măcar din punct de vedere design interior. Ba dimpotrivă, specialiștii afirmă la unison că este foarte important pentru starea noastră de bine să ne aranjăm locuința exact așa cum ne place, cum simțim și în ton cu personalitatea proprie. 

Ce e prea mult, strică însă și pentru a avea o locuință primitoare și care să ne relaxeze după o zi grea, este nevoie să găsim un echilibru între culorile care ne plac și crearea unei locuințe cu bun gust.

Iată care este semnificația celor mai folosite culori,în amenajările interioare și cum le putem folosi cu succes, atât pentru zugrăvit, cât și pentru mobila pe care o alegem:

Roșu înseamnă pasiune, aventură, energie și poftă de viață. Este minunat dacă o folosim în living, însă nu este o idee bună să o folosim în dormitor sau pentru camera copiilor, pentru că va crea agitație și va avea un impact negativ asupra somnului.

O canapea de culoare roșie în living va fi atracția acestuia și este perfect dacă te limitezi doar la aceasta iar restul mobilei să aibă o culoare cât mai neutră. 

În ceea ce privește zugrăveala, limitează-te să pictezi doar un singur perete în această nuanță. O cameră roșie total va fi obositoare și va părea foarte înghesuită, oricât de spațioasă ar fi ea în realitate.

Albastrul înseamnă serenitate, liniște, protecție și relaxare. Poate fi folosit cu succes atât în living, cât și în dormitor, birouri, camere de relaxare sau baie. Stimulează meditația și starea de bine și va induce un somn odihnitor. 

De asemenea, folosind albastru la mobilă, pereți sau decorațiuni, poți crea o atmosferă plăcută, exact ca într-o vacanță în stil mediteranean.

Verdele reprezintă natură, energie și viață. Este o culoare care calmează și odihnește și o poți folosi cu succes în living și dormitoare. Asociată cu alb, vei crea o atmosferă plină de prospețime și bunăstare casei tale.

Portocaliul este asociat cu căldură și entuziasm. O poți utiliza în bucătărie și în camere luminoase. 

Galbenul inspiră la rândul său energie și stimulează activitatea intelectuală. Este potrivit pentru a fi folosit în living, birou și bucătărie. Evită-l însă în dormitor. 

Maro este asociat cu stabilitate și un stil practic, clasic, dar care impune și respect. Este potrivit pentru toate piesele de mobilier, indiferent de destinația acestora. Poți însă să mai animi atmosfera, adăugând accesorii și decorațiuni în culori mai vioaie, cum ar fi albastru, verde sau galben. 

Tu ce culori ai vrea să aibă viitoarea ta mobilă?

Descoperă colecțiile Lemet cu designuri atractive și în culori moderne disponibile pe site!