Atunci când îți amenajezi locuința este important să ții cont de un criteriu foarte important care te va scuti de multe bătăi de cap pe viitor: alege doar mobilă de calitate.
Dincolo de liniile de design care te atrag, este esențial să ții cont și de modul în care piesele de mobilier sunt realizate dar și de materialele cu care acestea sunt construite, pentru că nu mobila cu siguranță nu va fi schimbată de la un sezon la altul.
Dacă vrei însă să ai o casă care arată foarte bine pentru un timp mai îndelungat și implicit mobilă care arată ca nouă, este nevoie ca aceasta să fie întreținută așa cum se cuvine.
Astăzi ți-am pregătit câteva sfaturi pentru a avea grijă de piesele de mobilier Lems, indiferent că acestea sunt destinate dormitoarelor, livingurilor sau bucătăriilor.
Dacă piesele de mobilier sunt realizate din MDF sau PAL, iată cum trebuie să le întreții corect pentru a-și păstra calitatea un timp îndelungat:
- Ferește mobila de umezeala excesivă pentru că într-un mediu umed permanent, aceasta se va deteriora. Anumite suprafețe se pot umfla și spre exemplu ușile unui dulap ar putea să nu se mai închidă corect din cauza umezelii.
- Curăță piesele de mobilier doar cu soluții, detergenți și spay-uri din comerț special destinate acestora. Nu improviza și nu folosi soluții de curățare care nu sunt speciale pentru mobilă: pe termen mediu, piesele tale de mobilier nu vor mai arăta așa cum le-ai cumpărat
- Nu curăța niciodată mobila doar cu o cârpă îmbibată în apă
- Pentru curățarea petelor persistente, folosește soluții speciale pe care să fie specificate instrucțiunile de utilizare și faptul că acestea sunt potrivite pentru mobilă
- Utilizează doar lavete moi din microfibre sau bumbac care să nu zgârie suprafețele
- Folosește soluții de curățare de calitate și în cantități mici
- Nu folosi spirt sau dizolvant întrucât suprafața mobilei se va deteriora și va avea un aspect mătuit
- Dacă ești preocupat de protejarea mediului și nu vrei să folosești detergenți chimici, poți să cureți mobila cu apă cu bicarbonat sau oțet alb.
Dacă mobilierul tău este realizat din lemn masiv, atunci grija cu care trebuie să îl cureți va trebui să fie și mai mare pentru ca acesta să arate impecabil:
- Nu folosi soluții chimice în exces și niciodată unele pe bază de alcool
- Șterge praful doar cu ajutorul unui pămătuf, nu folosi lavete sau bureți abrazivi. Mobila din lemn se zgârie mult mai repede decât cea confecționată din alte materiale
- Evită să poziționezi mobilierul din lemn în razele directe ale soarelui sau lângă surse de căldură, întrucât își va pierde din aspect foarte mult
- Nu așeza pe mobila din lemn obiecte care îl pot zgâria sau unele care degajă căldură, nici măcar lumânări parfumate
- În cazul apariției zgârieturilor, contactează un specialist pentru a te putea ajuta la recodinționarea ei