Începerea școlii este un moment plin de entuziasm și de emoții atât pentru copii, cât și pentru părinți. Pentru școlarul tău care tocmai a început o nouă etapă a vieții este un moment crucial iar pentru tine este o nouă situație căreia trebuie să îi faci față cu brio.

Pentru a-ți ajuta copilul să aibă cele mai bune rezultate la școală, este esențial să îi creezi un mediu propice de învățare acasă.

Copilul care merge la școală va avea câteva nevoi în plus în ceea ce privește amenajarea camerei sale. Pe lângă pat, șifonier și diverse zone de depozitare pentru toate jucăriile, culorile, puzzle-urile și cărțile cu povești, are nevoie de un birou și de un scan pentru a-și putea face temele. 

Îi poți crea o cameră cu piese de mobilier de cea mai bună calitate, care vor rezista în timp și care vor fi perfecte pentru toate nevoile lui, alegând una dintre colecțiile Lems de dormitoare și camere pentru tineret

Pe lângă un pat confortabil ce îi va permite un somn odihnitor, un șifonier unde să își pună hăinuțele și o zonă de relaxare și de joacă, micul tău școlar are nevoie și de un birou potrivit unde să-și facă temele.

Iată cum integrezi corect biroul în camera celui mic:

1. Amplasează biroul într-o zonă luminoasă

Este extrem de important ca cel mic să aibă lumină suficientă atunci când este concentrat să își facă temele, cât și pentru sănătatea vederii. Dacă spațiul îți permite, așază biroul în dreptul ferestrei: lumina trebuie să îi vină din față sau din stânga dacă este dreptaci și din față sau din dreapta dacă scrie cu mâna stângă. 

Dacă poziționarea camerei, spațiul și amplasarea celorlalte piese de mobilier nu îți permit să așezi biroul în dreptul ferestrei, asigură-te că vei dota biroul cu o lampă sau o veioză cu lumină rece, pentru a nu-i obosi prea tare ochii.

2. Alege un birou potrivit pentru nevoile copilului

În primul rând, ține cont ca înălțimea biroului să fie potrivită cu cea a copilului tău. Dacă biroul este prea scund, copilul va sta ghemuit și postura lui și coloana vor avea de suferit. Dacă biroul va fi prea înalt, copilul va sta cu coatele ridicate. Niciuna din cele poziții nu sunt de dorit pentru că pe termen lung vor apărea durerile de spate, gât și brațe.

Pe lângă un birou potrivit, achiziționează-i și un scaun ergonomic care să îi susțină poziția corectă a corpului.

3. Alege un birou funcțional

Masa de lucru trebuie să permită amplasarea unui calculator sau laptop și să aibă și spațiu suficient pentru ca juniorul tău să poată scrie. De asemenea, este de preferat ca biroul pe care îl alegi să fie prevăzut cu diverse spații de depozitare. Sertarele și rafturile vor fi perfecte pentru a pune toate cărțile, caietele și rechizitele. De asemenea, polițele și rafturile suspendate deasupra biroului pot fi o alternativă foarte bună pentru eficientizarea spațiului din cameră și pentru maximizarea spațiilor de depozitare.