Dacă ești în căutarea unui element surprinzător și elegant pentru a-ți decora livingul, îți dăm noi o idee pe cât de romantică, pe atât de practică: integrează un șemineu.

Pentru că tot mai este foarte puțin până la instalarea temperaturilor scăzute, poți da o notă de eleganță, relaxare și căldură, atât la propriu, cât și la figurat, întregii locuințe, prin amplasarea unui șemineu cochet ce va atrage privirile tuturor celor care îți vor trece pragul.

Amintește-ți de fiecare dată când ai fost la o cabană la munte și focul șemineului aducea poveștile tuturor celor dragi în același loc la un ceai cald sau un pahar cu vin fiert.

Ei bine, poți avea această energie cozy oricând în casa ta, alegând să integrezi un șemineu chiar în sufrageria ta.

Și deși poate te gândești că spațiul tău nu este unul foarte mare pentru a adăuga un astfel de ”accesoriu”, prin articolul de astăzi suntem convinși că îți vom schimba părerea.

Într-adevăr șemineele mari construite din piatră sunt piese ce sunt potrivite pentru livinguri spațioase ce fac parte mai degrabă dintr-o casă spațioasă decât dintr-un apartament de bloc cu două camere.

Ai însă soluții cu adevărat viabile pentru a integra un șemineu într-un apartament de 55 de mp: poți alege unul electric ce nu are dimensiuni foarte mari, pentru a avea în continuare un living care nu este aglomerat.

Iar dacă apartamentul tău este unul de tip open space, vei crea un loc cu adevărat magic iar șemineul va putea fi delimitarea perfectă dintre zona de living și cea de dining, spre exemplu.

Amplasat însă pe același perete cu televizorul, în fața unei canapele confortabile și păstrând per ansamblu un design minimalist, șemineul va deveni cu siguranță piesa statement din livingul tău. 

De fapt, poziționarea unui șemineu este atât de versatilă, încât poți să creezi spațiul tău perfect de relaxare oriunde dorești. Îl poți amplasa pe un perete alături de o bibliotecă, îl poți așeza pe un perete distinct și poți adăuga lângă el două fotolii confortabile și o măsuță pentru cafea sau îl poți pune chiar și pe hol, dacă acesta este unul mai generos ca mărime. 

Depinde doar de tine și de imaginația ta unde vrei să îl amplasezi.

De asemenea, nu trebuie să îți faci griji că nu se va potrivi stilului în care ai amenajat deja întreaga casă și mai ales, livingul. 

Linia de șeminee propusă de Lems este atât de versatilă încât se va integra cu succes în întreaga ambianță a casei tale, indiferent că ești adeptul unui stil retro, minimalist sau modern.

Poți alege din colecția noastră un șemineu cu un finisaj alb care combină perfect stilul clasic cu cel modern și care va da livingului tău un aer romantic și extrem de rafinat în același timp.

Pentru iubitorii stilului rustic, Lems propune șeminee electrice cu piatră decorativă ce vor face ca livingul tău să arate exact ca o cameră dintr-o cabană de munte plină de farmec și autentică.

Pe lângă touch-ul spectaculos pe care-l aduce locuinței tale, șemineul electric are de asemenea și o funcționalitate practică: produce căldură. 

În plus, utilizarea acestuia nu prezintă riscuri pentru casă sau pentru cei care dragi: nu produce fum, sticla nu se încălzește și temperatura poate fi reglată și menținută constantă cu ajutorul unui termostat.