Până nu demult culorile folosite pentru mobila de bucătărie erau mai mult neutre și nuanțele de bej și crem erau în topul alegerilor. 

Între timp preferințele cumpărătorilor dar și propunerile designerilor de interior au devenit mult mai curajoase și chiar avantgardiste.

Unul din stilurile adoptate tot mai mult în amenajarea locuințelor este cel minimalist și modern în care știm cu toții că liniile de design alese sunt simple și clare iar la paleta de culori folosită s-a adăugat și negru.

Negrul creează pentru orice spațiu ar fi utilizat un look cu adevărat elegant și da, îl poți folosi chiar și pentru mobilierul din bucătărie.

Dacă și ție îți place această culoare, poți crea o bucătărie elegantă folosind mobilă de culoare neagră dacă ții cont de câteva sfaturi utile.

În primul rând, trebuie să ții cont de cantitatea de lumină pe care o ai, mai mult decât mărimea în sine a spațiului. 

Chiar și pentru o bucătărie de dimensiuni reduse, dar cu o fereastră generoasă poate fi folosită cu succes această culoare. Dacă bucătăria ta este însă slab luminată, pentru a obține o încăpere care arată bine și nu una care este foarte întunecată și care pare foarte înghesuită, limitează-te la a folosi doar câteva piese de mobilier care să fie de culoare neagră.

Este totuși o idee preconcepută faptul că dulapurile negre fac ca bucătăriile să pară mai mici și lipste de spațiu. De exemplu, dacă alegi ca dulapurile inferioare să fie negre iar cele superioare și blatul să fie albe, vei obține amplificarea spațiului vizual și vei păstra o atmosferă aeristă și luminoasă.

Evită totuși ca toate corpurile de bucătărie să fie negre, mate, masive și fără contraste și care să acopere pereții de sus până jos. Oricât de mare ar fi spațiul pe care îl ai la dispoziție, nu vei face decât ca acesta să pară mult mai mic din punct de vedere vizual. 

În colecțiile de bucătării propuse de Lems vei găsi modele echilibrate care pur și simplu te vor cuceri cu eleganța lor. Culoarea negru este predominată, însă combinată cu finețea și luminozitatea albului, vei avea o bucătărie plină de stil.

Bucătăria Lems Gazelle L393 cm mat îți va îndeplini dorința de a avea o bucătărie elegantă, aerisită, cochetă, dar mai ales practică. Integrată în categoria Premium Plus, mobila de bucătărie Gazelle răspunde oricăror cerințe cu flexibilitate și versatilitate.

Bucătăria Karisma te va surprinde cu stilul său actual și designul ultramodern. Cu dulapuri realizate din materiale rezistente și corpuri suspendate cu geamuri de sticlă, dar și cu o insulă pe care să o folosești ca blat, loc de luat masa sau bar, acest model de bucătărie va deveni atracția tuturor oaspeților având un aspect foarte luxos.

Bucătăria Domino care are o variantă și de negru lucios este perfectă pentru persoanele care pun un accent deosebit pe latura practică a lucrurilor lor, dar în același timp nu vor să renunțe la design și imagine.

Vezi toate modelele de bucătării create de Lems, aici.