O bucătărie aranjată, aerisită și cu adevărat funcțională nu este doar un moft pentru cei mai mulți dintre noi. În această încăpere gătim cele mai savuroase mâncăruri, de cele mai multe ori tot aici luăm cina alături de cei dragi și bineînțeles că energia dimineții la o cafea proaspătă o căpătăm tot în acest spațiu.

Așadar, o bucătărie trebuie să ne satisfacă mai multe necesități și atunci când o amenajăm ar trebui să luăm în calcul mai multe aspecte.

În primul rând trebuie să avem tot ce ne trebuie la îndemână pentru ca aceasta să fie funcționlă pentru scopul pentru care a fost creat acest spațiu: 

  • piese de mobilier rezistente, de calitate și cu multe spații de depozitare astfel încât să încapă toată vesela, tacămurile, oalele și crătițele dar și electrocasnicele
  • un blat care să reziste în timp uzurii
  • o chiuvetă, un aragaz și un frigider care să se încorporeze perfect

Astfel, înainte de a ne gândi la orice alte aspecte precum design sau culoare, trebuie să alegem mobilă pentru bucătărie care este executată la standarde înalte de calitate, care să se potrivească perfect spațiului de care dispunem fără să îl aglomerăm și care să ne deservească toate nevoile de depozitare, dar mai ales să fie comode pentru a găti pur și simplu.

Colecțiile de bucătărie Lems înglobează toate aceste calități și poți vedea toate gamele pe care le avem accesând categoria Bucătării din site. 

Pentru cei care vor să aibă o casă ca din reviste, la rândul ei bucătăria a trecut dincolo de ideea că este doar o încăpere unde se pregătește mâncarea și, de cele mai multe ori, în care se servesc și principalele mese ale zilei.

Astăzi, ne-am gândit să îți prezentăm câteva trenduri de amenajare astfel încât să ai o bucătărie admirată, la fel de aspectuoasă și în tandem din punct de vedere design cu restul locuinței.

Celebrul colțar de bucătărie încă este în trend, dar cu mici ajustări. 

Încă îl poți integra în bucătăria ta și poți să creezi aici principalul punct de atracție al acestei încăperi, loc în care de altfel, vei servi și cina în fiecare seară alături de familie. Deși de regulă imaginea colțarului de bucătărie este aceea de semicerc, ai putea să încerci ca acesta să fie pe dreptunghi. Este mult mai actual din punct de vedere design și poți economisi și spațiu.

Se poartă insulele de bucătărie

Pentru bucătăriile spațioase, să integrezi o insulă în mijlocul acesteia care să țină loc de blat de bucătărie, masă, bar sau chiar toate trei la un loc, este o idee care cu siguranță o să îți placă și care va transforma bucătăria ta într-una luxuoasă și stilată.

Depozitarea veselei la vedere

Un alt trend este acela de a depozita vesela, tacămurile și diverse alte instrumente specifice bucătăriei la vedere. Nu le mai ascundem în dulapuri închise, ci le aranjăm frumos în corpuri suspendate care au geamuri sau chiar direct pe niște rafturi. O astfel de bucătărie aranjată așa va arăta de milioane, crede-ne.

Materiale prețioase introduse în designul pieselor de mobilier

Piesele de mobilier destinate bucătăriei trebuie să reziste uzurii și să nu rețină apa sau să se deteriorizeze din cauza aburului. Dacă până acum lemnul lucios era prefarat, în acest moment, acestuia i se alătura marmura și metalul.

Bucătăriile alb-negru

Bucătăriile alb negru arată pur și simplu impecabil și au exact acel touch luxos de pe care îl vrei. Poți opta ca mobila să fie albă iar accesoriile asociate să fie negre de exemplu. O chiuvetă neagră pe un blat alb va arăta exact ca în fotografiile pe care le-ai văzut în revistele sau site-urile de design interior, doar că bucătăria va fi a ta și va fi admirată de toți cei care îți vor trece pragul.