Oricât de mare sau de mică ar fi locuința noastră, cu siguranță cu toții avem o dorință comună: un spațiu dedicat și încăpător în care să ne depozităm toată garderoba, de la haine, până la pantofi, genți și alte accesorii.

Iar doamnele și domnișoarele cu siguranță sunt în asentimentul nostru și înțeleg perfect despre ce vorbim în aceste rânduri.

Deși pare un cuvânt pompos și mai degrabă ceva ce pare destinat unei locuințe cu un spațiu generos, ei bine, un dressing poate fi amenajat în mai multe variante și în orice tip de apartament. Ai nevoie doar de puțină organizare, entuziasm, răbdare și piesele de mobilier potrivite.

Bineînțeles, că în mod ideal dressingul ar trebui construit într-o cameră separată, dar știm cu toții că metrii pătrați ai apartamentelor de bloc sunt destul de limitați.

Așadar, trebuie să ne adaptăm la ce avem și să găsim soluții funcționale și estetice în același timp pentru a încadra în spațiul locuinței noastre și un loc special unde să ne depozităm îmbrăcămintea și încălțămintea. 

Și da…chiar și așa poți avea dressingul acela de vis pe care îl tot găsești printe paginile revistelor de design interior sau printre paginile site-urilor web dedicate acestui domeniu.

Astăzi, îți vom arăta cum poți să încorporezi piesele de mobilier de la Lems pentru a-ți crea propriul dressing chiar dacă nu locuiești la casă sau nu poți să ”sacrifici” o cameră din apartamentul tău cu 3 camere doar pentru a-ți aranja aici toate hainele și încălțările. 

Înainte de a te gândi unde să amenajezi dressingul, ia în calcul că ar trebui să alegi doar mobilă de calitate care să reziste în timp și care să îți ofere cu adevărat funcționalitatea de care ai nevoie.

Și exact pentru asta suntem noi aici!

Lems îți pune la dispoziție o gamă variată de șifoniere, comode, canapele sau tabureți realizate din materiale de calitate care te vor ajuta să îți creezi dressingul de vis.

Așadar, să începem!

Dacă locuiești într-un apartament clasic de bloc, poți face astfel încât dressingul tău să fie în mai multe zone.

De exemplu, pe hol, poți alege un șifonier înalt cu rafturi și grătare de sus până jos pentru a așeza frumos toate încălțările și gențile. Adaugă câteva cuiere pentru a agăța eșarfele, pălăriile sau chiar curelele. 

Poți alege piese separate pe care să le îmbini cum vrei sau poți alege una din configurațiile predefinite de Lems pentru mobilierul pentru holuri care de regulă conțin: pantofar, placă de cuier, minicomodă cu ușă sau sertare și un dulap cu rafturi și uși din oglindă.

Dacă spațiul îți permite, poți amenaja pe hol chiar și o mică zonă pentru încălțat, adăugând un taburet elegant.

În dormitor, poți continua ”proiectul dressing” cu alegerea unuia dintre modelele noastre de șifoniere cu uși glisante și rafturi pentru a-ți depozita toate hainele. Nu uita să alegi unul care are și un spațiu special destinat pentru umerașe. Dacă mărimea dormitorului îți permite, pentru a completa designul interior, adăugă o măsuță de toaletă cu oglindă și un scaun elegant. 

Dacă dispui totuși de o cameră separată pe care îți permiți să o transformi în dressing, atunci te poți amenaja acest spațiu exact așa cum îți dorești.

Pe lângă șifoniere înalte până la tavan cu multe rafturi și spații diverse, poți adăuga și alte piese de mobilier pentru a transforma întregul spațiu într-un mic refugiu care să te facă să te simți ca într-un adevărat magazin de lux. 

Alege comode cu multe sertare numai bune pentru a depozita accesorii, genți sau chiar haine. Adaugă și o canapea sau niște tabureți într-o culoare vibrantă, o măsuță de toaletă și câteva obiecte de decor interesante și vei avea un dressing care îți va crea instant o stare bună de la prima oră a dimineții atunci când îți alegi outfitul.