Dintr-un dormitor, piesa de rezistență, dar și cea mai importantă din punct de vedere al funcționalității este patul. Așadar, indiferent de modul în care alegem să decorăm dormitorul, trebuie să fim siguri că alegem un pat care nu numai cî se integrează perfect din punct de vedere estetică, dar care să fie și foarte confortabil.

Deși la prima vedere ți-ar putea părea că toate paturile sunt la fel, acestea diferă prin înălțimea cadrului, materialele din care sunt confecționate, culori, dimensiuni și design.

Paturile de o singură persoană au lățimea de pânâ la un metru, cele mai mici paturi de două persoane au 140 de cm, iar cele matrimoniale, king size, ajung până la 200 de cm lățime. În funcție de necesitățile pe care le ai și de mărimea dormitorului, se alege practic și mărimea patului. Într-un dormitor matrimonial, clar nu este de făcut decât o alegere, patul dublu, însă depinde de tine și de spațiul pe care îl ai dacă optezi pentru unul cu o lățime mai mică sau mai mare. 

În funcție de stilul în care este confecționat, poți alege un pat cu tăblie simplă, tapițată, somieră sau unul tapițat integral. 

Dacă paturile cu tăblie simplă sunt potrivite mai ales pentru un stil de amenajare modern și practic, cele tapițate sunt destinate pentru a crea un design luxos și elegant.

În ceea ce privește culoarea patului, este ideal să optezi pentru una care este asemănătoare cu cea a podelelor sau pereților. Un pat bej sau alb, alături de alte piese de mobilier din aceeași paletă de culori vor da senzația unui spațiu mai mare și mai aerisit. Iar acest truc ar trebui cu siguranță să îl aplici, dacă spațiul tău nu este unul foarte mare.

Dacă ai un dormitor generos însă, poți alege un pat tapițat, king size care va da o notă de lux întregii încăpări. Alege un negru elegant sau îndrăznește să alegi un pat roșu și dormitorul tău va arăta ca în revistele de specialitate. Dacă optezi pentru astfel de culori însă, ia considerare ca celelalte obiecte de mobilier sau decorațiuni să fie în culori mult mai neutre.

O parte foarte importantă a patului, dincolo de design și culoare, este însă salteaua. Pentru a avea un somn liniști, aceasta trebuie să fie de cea mai bună calitate astfel încât să îți ofere confortul de care ai nevoie după o zi lungă.

Lemet îți pune la dispoziție o gamă de saltele care îți vor îndeplini toate dorințele în ceea ce privește odihna și confortul și suntem foarte serioși cu asta.

Avem:

  • saltele cu arcuri tip rețea în interior, interconectate pentru a oferi o stabilitate sporită
  • saltele cu arcuri ambalate individual, în săculeți de material textil, potrivite pentru persoanele care atunci când dorm alături de partener nu vor să-și deranjeze vecinul de pat 
  • saltele din spumă gofrată, care asigură un suport optim pentru coloana vertebrală, dar și o ventilare sporită, ideală în timpul verii când temperaturile ridicate perturbă somnul
  • saltele cu spumă cu memorie, o spumă care preia forma corpului, făcând ca presiunea sa să fie uniform distribuită pe toată suprafața saltelei, pentru un somn odihnitor