Atunci când ne amenajăm locuința, atenția noastră este concentrată pe camerele importante din casă. Căutăm modele de pardoseli, gresie sau faianță și piesele de mobilier perfecte pentru bucătărie, baie, living și dormitoare.
Ne dorim ca locuința noastră să arate ca din reviste și cu puțină organizare și alegerea inspirată a unor piese de mobilă de calitate, putem să și facem asta.
Ce lăsăm pe ultimul loc însă, și de cele mai multe ori chiar amânăm amenajarea, este balconul sau terasa. Uităm însă că și acest loc poate arăta impecabil și poate fi parte din stilul întregii case și îl putem folosi și altfel decât să devină un depozit în care punem cele mai neutilizate lucruri.
Pentru apartamentele de bloc, balconul este spațiul care conectează întreaga locuință cu exteriorul și care cumva ne apropie de natură. Astfel îl putem amenaja ca pe o mică oaza de relaxare, cu plante verzi și să îl transformăm în locul în care vara ne bem cafeaua în fiecare dimineață.
Bineînțeles, contează cât de mare este balconul pentru a-l putea amenaja cât mai frumos și mai complet, însă indiferent de cât de mic sau de mare este acesta, cel mai simplu mod de a-i adăuga propriul stil este să punem aici cât mai multe plante. Alege plante de exterior, care să reziste și care cu siguranță te vor încărca cu energia lor de fiecare dată când vei păși în acest loc. Poți să alegi să pui ghivecele jos, agățate sau să îți faci propria jardinieră.
De asemenea, poți adăuga o măsuță cochetă pentru cafea și câțiva tabureți pentru pentru a începe în forță dimineața sau pentru o siestă prelungită de după-amiază. Pentru eficientizarea spațiului, poți înlocui tabureții cu băncuțe amplasate pe 2 laturi ale balconului și pe care să le animi cu câteva pernuțe colorate.
Pentru a crea o atmosferă de vacanță, pe timpul verii, alege să adaugi niște perdele diafane sau chiar niște jaluzele care să îți amintească de decorul mediteranean.
Pe unul dintre pereții balconului poți pune rafturi suspendate pe care să așezi diverse decorațiuni, obiecte, lumânări sau plante agățătoare.
În ceea ce privește pavimentul, poți pune peste acesta un covoraș simpatic sau chiar poți alege să aplici peste, o podea din lemn. Cu siguranță aceasta se va potrivi de minune cu cea pe care o ai în living și din punct de vedere vizual, de fiecare dată când ușa balconului va fi deschisă se va crea ideea de prelungire și fluidizare a spațiului.
Pentru a completa întregul ambient, alege să înșiri câteva beculețe pe care să le aprinzi seara atunci când iei o gură de aer proaspăt.
Ideile de mai sus nu numai că sunt foarte ușor de pus în practică, dar nici nu sunt costisitoare. În schimb, vei crea un spațiu care te va surprinde cu frumusețea sa și care te va relaxa instant ori de câte ori vei păși în ”oaza ta de relaxare urbană”.