Timpul de calitate petrecut alături de cei dragi, familie sau prieteni, nu poate fi egalat cu nimic. 

Și unul dintre aceste momente este acela când putem fi toți în jurul mesei, savurând preparate delicioase, alături de un pahar cu vin și povești de fericire. 

Fie că facem asta în fiecare seară și mâncăm împreună cu cei dragi, fie că locuim singuri, locul în sine unde desfășurăm această activitate a căpătat o importanță deosebită.

Și astfel, estetica trebuie să fie pe măsură. Unul din trendurile actuale, asta datorită și modului în care sunt compartimentate noile apartamente alese din ce în ce mai mult de către români, este acela de a avea zona de dining încorporată în living.

Bucătăria a rămas doar locul în care se pregătește mâncare, în timp ce locul în care se servește aceasta efectiv s-a mutat în living. Singura problemă care a mai rămas de rezolvat este aceea a spațiului, pentru că în continuare aceasta este o situație care ne dă bătăi de cap.

Cu niște imaginație și cu piesele de mobilier potrivite, putem însă să integrăm cu succes zona de dining în living și să transformăm întreaga încăpere într-una dichisită și aranjată, plină de energie bună și care va fi complimentată de către toți cei care ne vor trece pragul.

Elementele principale ale unei astfel de zone sunt evident masa și scaunele iar alegerea lor va trebui să depindă de spațiul pe care îl avem la dispoziție și de stilul în care este amenajat livingul.

Pentru a nu face o ruptură de estetică și stil, încercați pe cât posibil să amenajați zona de luat masa cu elemente care se potrivesc cu restul camerei. 

Dacă ai un stil clasic în living, alege scaune și o masă din lemn masiv care să completeze frumos spațiul. 

Dacă dimpotrivă livingul tău are o notă de modernism, sparge tiparul clasic alegând mese din fier, sticlă, acrilic sau combinații inedite precum lemn si picioare din metal sau sticlă, iar scaunele din material transparent.

Poți să explorezi și să te joci cu piese de dining realizate din materiale mai neconvenționale, construind o amenajare coerentă, armonioasă dar și cu multă personalitate. 

Dacă ai un living spațios, poți alege o masă de 6 sau 8 persoane cu numărul de scaune aferente, astfel încât toți invitații tăi să aibă loc.

Dacă metrii pătrați de care dispui nu sunt prea ofertanți, limitează-te la o masă de 4 persoane, însă poți alege un model care să fie extensibil, în cazul în care vei avea mai mulți invitați. 

Pentru a completa frumos amenajarea, alege să pui o sursă de iluminat deasupra zonei de dining. Va avea un impact vizual fascinant, va crea o atmosferă plăcută, dar va fi și foarte funcțională, întrucât toți cei de la masă se pot vedea în detaliu.

De asemenea, cel mai bine este ca zona de dining să fie așezată pe o parte laterală a livingului și dacă se poate, cât mai aproape de fereastră. Pe timpul zilei, lumina naturală care va învălui întreaga încăpere și implicit zona de dining, va crea o estetică generală elegantă și de bun gust. 

Alege din colecțiile noastre pentru dining și vezi care se potrivește cel mai bine stilului ales de tine, aici.