În toiul unei veri cu temperaturi ridicate, fiecare din noi visăm la atmosfera de vacanță de la malul mării. Briza, nisipul auriu și atmosfera colorată de la terase sunt ingrediente care ne binedispun instant și ne fac să simțim că trăim cu adevărat.

Cum mulți dintre noi însă lucrăm și ne simțim prinși în atmosfera sufocantă a junglei urbane, putem să încercăm să aducem liniștea și atmosfera meditareană la noi acasă prin amenajarea locuinței în acest stil.

Alege culori deschise și neutre

Livingul tău va arăta ca de pe malul mării Egee cu setul Lems – Domino Havana. Piesele de mobilier de culoare albă și executate la cele mai înalte standarde de calitate vor adăuga instant prospețime și spațialitate în camera ta de zi. 

Dacă nu plănuiești chiar să îți schimbi tot mobilierul, poți adăuga doar câteva decorațiuni sau elemente ca perne, draperii și tabureți.

Ideea principală  este să te îndrepți către o paletă cromatică cât mai deschisă. Albul, bejul, albastrul marin și în general toate nuanțele pastelate creează ideea de curat, un spațiu mai aerisit și mai ordonat și, foarte important pentru vară, este faptul că acestea nu atrag căldura.

Dacă albul ți se pare totuși puțin monoton sau greu de întreținut, te poți orienta către piese de mobilier realizate din lemn. Orice material natural va aduce instant în locuința ta o atmosferă de relaxare. 

Poți aplica aceeași cromatică și pentru dormitor. Seturile Lems pentru dormitoare și camere de tineret te vor mulțumi prin designurile lor moderne, dar și cu piesele lor lucrate din cele mai bune și durabile materiale.

Imaginează-ți un dormitor complet alb: patul, dresingul, noptierele și comoda să fie de această culoare la care să adaugi câteva perne decorative și draperii într-un albastru marin sau într-o altă nuanță pastel. Vei avea instant un somn odihnitor și te vei trezi în fiecare dimineață cu chef de viață. 

Alege materiale răcoroase 

Dincolo de piesele de mobilier pe care le vei alege, pentru a aduce stilul meditarean la tine acasă, optează pentru materiale din texturi naturale, ușoare și răcoroase. Alege bumbac sau in pentru lenjeria de pat, draperii, prosoape și alte textile pentru a crea exact acea senzație pe care o oferă stilul meditarean. 

Încearcă să ai cât mai multă lumină naturală în locuința ta

Unul dintre cele mai importante aspecte ale amenajării unei locuințe în stil meditarean este prezența luminii naturale. Pentru a profita la maxim de aceasta, alege perdele deschise la culoare și dintr-un material subțire și vaporos. De asemenea, nu bloca ferestrele cu piese de mobilier.

Alege decorațiuni estivale

Dacă încă nu ai în plan o renovare completă pentru apartament, poți oricând schimba atmosfera optând pentru decorațiunile potrivite. Pentru atmosfera meditaraneană pe care ți-o dorești, poți opta pentru tabureți din fibră naturală, măsuțe de cafea din răchită sau coșulețe și cutii de depozitare din materiale textile. Nu uita de pernele decorative, de covorașe, traverse și câteva lumânări parfumate.