Cea mai intimă încăpere din locuința noastră este cu siguranță dormitorul. Fie că suntem singuri sau în cuplu, dormitorul este una din camerele unde ne petrecem o mare parte din timpul nostru. De aceea, el trebuie să fie confortabil, destul de eficient compartimentat în ceea ce privește spațiul de depozitare, dar și amenajat în funcție de propria personalitate.

După o zi lungă cu multe taskuri de îndeplinit, tot ce ne dorim este să ne odihnim seara înr-un spațiu care să ne ofere cu adevărat relaxare și în care să ne încărcăm bateriile pentru a doua zi.

Așadar, când alegi mobila cu destinația dormitor, trebuie să iei în calcul cât de confortabilă este aceasta, dar și cum se potrivesc piesele în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Calitatea mobilei de dormitor este esențială pentru confortul pe care ni-l poate da, iar compartimentarea eficientă a unui dulap ne poate scuti de multe bătăi de cap în ceea ce privește spațiul pentru a ne depozita hainele.

Colecțiile de dormitoare și camere de tineret de la Lem’s sunt create astfel încât să ofere camerelor un plus de personalitate, dar în același timp să fie și complet funcționale, potrivite pentru o utilizare de lungă durată. Colecția cuprinde șifoniere customizabile, la care poți alege numărul de uși, precum și dispunerea lor, diferite modele de paturi – care mai de care mai confortabile, noptiere de diverse dimensiuni și comode elegante și practice. Gama de culori este diversă pentru a se potrivi oricărui stil pe care îl alegi, de la clasic la modern și minimalist și se vor încadra în toate tendințele actuale. De asemenea, accesorii ingenioase și durabile precum lifturi pentru umerașe, extensii pentru mobilier, suporturi de lemn sau de sticlă îți vor ușura viața și îți vor oferi ocazia de a-ți organiza eficient spațiul.

Pentru a profita din plin de spațiul oferit de dormitor, este foarte important să ții cont de câteva aspecte esențiale:

  • Pentru dormitoarele mici, alege șifoniere cu oglinzi și uși glisante pentru a crea percepția de o mai mare deschidere. Șifonierele încastrate sunt și ele la fel fe eficiente.
  • Alege un pat înalt, cu spații de depozitare dedesubt. Astfel, vei putea pune aici plapuma groasă de iarnă, care altfel ți-ar ocupa jumătate din dulap pe timp de vară.
  • O comodă și două noptiere cu multe sertare te vor ajuta să depozitezi o mulțime de lucruri pe care vrei să le ai la îndemână. De la gadgeturi și cărți, până la diverse obiecte personale, vor avea toate loc.
  • Nu plasa în dreptul ferestrei nicio piese de mobiler. Lumina naturală este foarte importantă atât pentru confortul tău psihic, cât și pentru modul în care arată întreaga estetică a dormitorului.
  • Alege piese de mobiler potrivite stilului tău și a personalității tale. Dacă preferi lucrurile simple, alege un pat, o comodă, un șifonier și eventual, amplasează câteva rafturi suspendate.  Vei avea astfel o cameră foarte șic și neaglomerată. Dacă din contră, îți place stilul clasic, pentru a păstra totuși ideea de spațialitate, pune accentul pe un pat masiv, lucrat frumos, însă evită ca celelalte piese să fie la fel de voluminoase.
  • În ceea ce privește principalul spațiu de depozitare din dormitor, mergi pe ideea unui dulapt înalt, care să acopere un perete întreg, nu foarte lat însă, cu uși culisante și cu o culoare apropiată de cea a peretului.