Fiecare dintre noi ne dorim locuințe cât mai spațioase și mai luminoase, dar care în același timp să aibă suficiente spații de depozitare pentru toate lucrurile pe care le avem.

Cum cei mai mulți dintre noi locuim însă în apartamente care nu au o suprafață utilă foarte mare, este nevoie să găsim soluții eficiente pentru a îmbina utilul cu plăcutul.

Deși inițial pare greu să amenajăm cu gust și în tendințe un apartament mic care să pară totuși și spațios, cu puțină răbdare, inspirație și alegerea mobilierului potrivit, se poate.

Astăzi îți vom prezenta cele mai practice piese de mobilier pe care ar trebui să le iei în considerare dacă vrei să ai un spațiu de depozitare mai mare. 

Mai mult, în toate colecțiile noastre, fie că vorbim despre mobilă pentru camere de zidormitoare sau bucătării, vei găsi piese customizabile pentru nevoile tale. Poți să hotărâști pentru majoritatea modelelor de mobilier, numărul de etajere, sertare, corpuri turn, vitrine și uși, astfel încât rezultatul final să îți satisfacă toate dorințele. 

Iată cum poți să salvezi spațiu pentru fiecare cameră în parte:

1. Living:

  • Alege un set de mobilier cu multe sertare, rafturi sau corpuri suspendate. Pe rafturi poți să așezi obiecte de decor, suveniruri din locuri pe care le-ai vizitat sau diverse fotografii, iar în sertare și dulapuri poți depozita în mod organizat lucruri. 
  • Etajerele pe verticală sunt perfecte pentru a depozita cărți, obiecte sau plante, fără a ocupa prea mult spațiu.
  • Comoda pentru TV are o funcționalitate aparte. Nu numai că poți așeza televizorul pe ea, însă are și multe alte compartimente și sertare pe care le poți folosi pentru diverse alte obiecte. Dacă vrei să salvezi și mai mult spațiu, optează pentru suspendarea tv-ului pe perete. 

2. Dormitor

  • Alege un dulap foarte bine compartimentat, dotat cu sertare, polițe și bară pentru umerașe. 
  • Comodele cu multe sertare sunt potrivite pentru depozitarea tricourilor, a lenjeriei sau a așternuturilor pentru pat. Iar suprața acesteia o poți folosi de asemenea ca măsuță pentru machiaj sau așezarea altor obiecte.
  • Noptierele, așezate lângă pat, găzduiesc obiecte pe care le folosești cel mai des, în special seara, înainte de somn – paharul cu apă, o carte, veioza, crema de mâini sau de față.

3. Bucătărie

  • Optează pentru mobilier practic, cu cât mai multe corpuri și sertare.
  • Corpurile suspendate sunt ideale pentru această zonă din casă.
  • Alege și un dulap cu multe rafturi, înalt până în tavan. Vei avea suficient loc pentru depozitarea veselei sau a diverselor aparate electrocasnice.

4. Hol

  • Alege un mobilier care să aibă cât mai multe rafturi și spații de depozitare pentru pantofi sau diverse accesorii precum genți, eșarfe, curele, etc.