Pentru un design reușit, nu contează doar tipul pieselor de mobilier pe care le alegem, decorațiunile sau cum le amplasăm și creăm un tot unitar. Un rol foarte important în toată estetica locuinței este definit chiar de culorile pe care le selectăm. Cu un impact dovedit științific asupra întregului tonus pe care îl avem, trebuie să alegem culorile pentru locuința noastră cu simț de răspundere.

Designul și culorile întregilor piese de mobiler puse la dispoziție de către Lemet se încadrează în cele mai actuale tendințe. Indiferent că ai nevoie de mobilă pentru camere zidormitoare sau bucătării, vei găsi în colecția noastre nu numai piese executate la o calitate ireproșabilă, ci piese cu adevărat originale care îți vor satisface cele mai exigente gusturi în materie de estetică.

În articolul de astăzi, îți vom prezenta câteva idei de cum să alegi cele mai potrivite culori în funcție de destinația camerelor din locuința ta.

Livingul este acea cameră din casă în care ne petrecem cel mai mult timp alături de familie și prieteni. Fiind și cea mai vizitată cameră din întreaga locuința, designul pe care îl alegem aici va da tonul și personalitatea întregului spațiu numit ”acasă”.

 În ceea ce privește cromatica, putem opta pentru niște pereți albi, simpli, sau în tonuri de bejuri foarte deschise pentru a crea o atmosferă primitoare și luminoasă. În ceea ce privește mobilieru, putem alege o bibliotecă, rafturi sau o comodă pentru TV de culoare neagră, sau dimpotrivă unele albe în totalitate. Pentru ca întregul living să nu pară anost și liniar, putem însă să alegem o canapea în culori aprinse precum mov, galben, verde sau albastru. 

Vezi toată colecția noastră de canapele colorate aici.

Pentru a crea o zonă de dining deosebită care să contrasteze plăcut și să se delimiteze în același timp de celelalte piese de mobilier din living, alege mese și scaune în culori ca negru, maro sau roșu.

În ceea ce privește dormitorul, pentru a crea un spațiu de liniște, relaxare și confort psihic, este de preferat să alegem culori cât mai deschise. Dacă însă ai un spațiu ofertant, poți alege ca piesa centrală, patul, să fie într-o culoare puternică, ca negru sau maro. Puteți adăuga pete de culoare prin aplicarea unui tapet pe partea cu tăblia patului, integrarea unui fotoliu colorat, a unor corpuri de iluminat cu personalitate sau a unor draperii în tonuri deschise.

Pentru amenajarea băii alege culori care să inspire prospețime și care să inducă o atmosferă relaxantă. Poți să alegi un mobilier în culori neutre, dar adaugă piese precum covorașe de baie, cuiere, coșuri sau alte accesorii culori pentru a imprima o notă de veselie.

Una dintre cele mai colorate încăperi din casă trebuie să fie cu siguranță camera destinată copiilor. Deși mobilierul poate avea culori neutre, puteți vopsi pereții în culori mai jucăușe sau puteți aplica diverse tapete cu motive florale sau cu personajele favorite ale celor mici. Un covoraș și niște draperii la fel de colorate vor completa armonios întregul ambient, dar vor crea și o stare generală de veselie.

Deși un spațiu destul de mic, holul și modul în care alegem să îl amenajăm este la fel de important pentru starea de bine pe care o vom avea în propria casă. Până la urmă este primul care ne întâmpină oaspeții și primul care ne ”urează” bun venit în fiecare seară. Alege să vopsești pereții în culori cât mai deschise tocmai pentru a crea senzația de spațiu mai mare. În ceea ce privește mobila, este indicat să o alegi pe cea de culoare deschisă pentru a părea cât mai puțin voluminoasă.