După o zi lungă, tot ce ne dorim este să ne întoarcem acasă și să ne relaxăm. Dormitorul este cea mai importantă cameră din întreaga locuință care ne ajută să ne încărcăm bateriile, așadar modul îl care alegem să îl amenajăm va dicta starea noastră de spirit și calitatea somnului. De aceea, la amenajarea acestei încăperi, trebuie să ținem cont nu numai de funcționalitate și confort, dar și de estetică.

Este dovedit științific că o cameră aerisită, fără multe piese de mobiler și care are o luminozitate corespunzătoare are un impact pozitiv asupra întregii stări de spirit. Într-un dormitor curat, aerisit și neaglomerat, te vei trezi în fiecare dimineață nu numai odihnit, dar și foarte relaxat.

Este adevărat că funcționalitatea și spațiile de depozitatare sunt la fel de importante ca estetica și de aceea trebuie să găsești un echilibru pentru a te simți bine.

La Lemet am creat colecții de dormitoare și camere de tineret pentru toate gusturile și pentru toate spațiile. Cu linii moderne de design și culori în tendințe, dar și confecționat cu materiale de calitate, mobilierul nostru destinat dormitoarelor te va surprinde cu adevărat într-un mod plăcut.

Pentru a da un suflu nou dormitorului tău, nu este nevoie însă să schimbi toate piesele de mobiler. Trebuie să te axezi doar pe câteva detalii care vor face cu adevărat diferența, la nivel estetic și care îți vor transforma dormitorul anost într-unul plin de rafinament și cu un touch de bun gust.

Patul este elementul central al oricărui dormitor și pentru a-l alege trebuie să ții cont de dimensiuni, aspect și structură. Un pat confortabil te va ajuta cu siguranță să îți reîncarci bateriile, așadar merită să sacrifici din spațiul camerei pentru a avea un pat mai generos ca dimensiuni. Dacă îți faci griji pentru spațiile de depozitare,există soluția si aici. Poți alege un pat care să aibă o ladă dedesubt și unde poți pune diverse lucruri, cum ar fi pilota de iarnă sau lenjeriile, pentru a nu mai ocupa spațiu în șifonier. Patul se alege și în funcție de stilul de design pe care vrei să îl adopți. Un pat mare și tapițat va da un aer foarte elegant și rafinat dormitorului tău.

Culoarea pereților este foarte importantă pentru ambientul întregii camere. Tonurile calde de bej sau crem vor maximiza efectul luminii naturale și vor contribui la crearea unei asmofere elegante, intime și relaxante.

Alegerea tipului de iluminat artifical este extrem de important în crearea unei atmosfere calde. Bineînțeles, nu se poate compara cu lumina naturală, dar niște corpuri de iluminat cu leduri cu lumină caldă vor crea un ambient plăcut și relaxant pentru dormitorul tău. Dacă spațiul îți permite, alege un candelabru elegant sau corpuri de iluminat elegante. Aplicele pentru perete, de o parte și de alta, deasupra noptierelor, pot fi, de asemenea, o alegere extrem de inspirată.

Draperiile și perdelele potrivite pot contribui foarte mult la designul unei camere. Pentru un dormitor elegant alege ca acestea să fie confecționate din materiale subțiri, vaporoase, în culori neutre precum bej ori alb sau nuanțe pale de roz, bleu sau verde deschis. Draperiile din materiale prețioase precum catifeaua neagră, purpurie sau violet vor crea însă cu adevărat o atmosferă șic chiar la tine în dormitor.