Acasă este locul unde ne simțim cel mai bine iar locuința ar trebui să reflecte cu adevărat personalitatea noastră. Dacă tocmai ți-ai cumpărat un apartament și vrei să îl decorezi, dar nu prea știi de unde să începi, ai ajuns în locul potrivit.

Astăzi îți propunem câteva idei pentru a amenaja cochet apartamentul tău într-un stil care să te reprezinte și care să treacă de proba timpului.

Deși există tendințe și în design interior, cu siguranță nu vom renova sau nu ne vom schimba mobila de la un an la altul. De aceea este important să alegi încă de la început un stil care te reprezintă 100% și în care te vei simți bine ani buni, indiferent de stilurile și conceptele care apar în materie de design.

1. Optează pentru o cromatică simplă 

O paletă de culori calde va crea nu numai o senzație de spațiu mai mare, dar va avea impact asupra energiei întregii locuințe. Lasă pereții în alb sau tonuri deschise de crem și nu supraîncărca spațiul cu elemente de decor inutile. Pentru piesele de mobilier, alege culori care să te reprezinte sau optează, la fel, pentru cele clasice ca alb, crem, maro sau negru. Cu siguranță, nu se vor demoda niciodată. Dacă simți nevoia să îți pui amprenta mai mult, poți alege o canapea într-o culoarea mai aprinsă pentru living sau un pat mai impunător în dormitor.

2. Alege piese de mobilier funcționale

În funcție de destinația fiecărei camere, alege mobilă care să aibă un design plăcut dar care să îndeplinească mai mult funcționalitățile de care ai nevoie. Astfel vei obține nu numai confort, dar și spații de depozitare. Așadar, alege piese care nu se demodează, dar care rezistă în timp.

Pentru cumpărarea pieseler de mobilier alege calitatea în locul designului sau a stilurilor trecătoare și încearcă să găsești cât mai multe soluții de personalizare. De la mobilă pentru camere de zi, canapele, dulapuri, rafturi, comode, biblioteci, până la șifoniere încăpătoare și paturi confortabile pentru dormitoare, cu Lemet vei putea să îți configurezi propriul stil. 

3. Nu supraîncărca locuința

Mobila aleasă de tine trebuie să fie multifuncțională pentru a nu ocupa prea mult spațiu și pentru a nu supraîncărca locuința, mai ales dacă nu ai prea mult spațiu la dispoziție. O canapea extensibilă sau un colțar în living vor fi excelente pentru serile de relaxare cu familia și prietenii.

Pentru dormitor este ideal să alegi un pat care are dedesubt spațiu de depozitare și un dresing înalt până în tavan, pe tot peretele, cu uși glisante din oglindă și multe rafuri în interior.

Pentru zona de dining, optează pentru o masă extensibilă pentru a nu ocupa inutil spațiul atunci când o folosești doar tu, dar care să îți ofere și posibilitatea de a avea loc suficient pentru cine cu toți prietenii tăi.

Pentru bucătărie alege mobilă durabilă, care să reziste la șocuri termice, umiditate și zgârieturi. Corpurile suspendate unde să poți depozita toate ustensilele necesare dar și toate electrocasnicele sunt de dorit.

Așadar, pentru a avea o casă confortabilă, care să îți placă și în care să te simți bine nu este necesar neapărat să urmezi niște tedințe. Este important să alegi piese de mobilier care să te reprezinte, să fie executate inteligent, să îți îndeplinească nevoile și să fie de calitate.