Nimic nu este mai plăcut ca o cină în familie sau cea alături de prieteni dragi. Pe lângă preparatele delicioase și un pahar cu o băutură fină, o atmosferă cu adevărat relaxată și plină de bucurie este binevenită.

Din fericire putem să o creăm prin amenajarea unui spațiu special dedicat zonei de luat prânzul și cina. Pentru că majoritatea apartamentelor de bloc au bucătării destul de mici, o idee perfectă este să integrăm zona de dining în living. Sau, și mai bine, putem să contopim bucătăria cu sufrageria și să creăm un open space care cu siguranță va face să pară că întreaga locuință este mult mai generoasă din punct de vedere spațiu.

În ceea ce privește mobilierul pe care trebuie să îl folosim pentru a seta o astfel de zonă, lucrurile stau foarte simplu: avem nevoie de o masă și câteva scaune care să fie suficiente în principal pentru numărul de membrii ai familiei. Sigur, dacă avem des invitați, cel mai bine ar fi să ne gândim să adaugăm și câteva scaune pentru ei.

Deși pare dificil de amenajat o astfel de zonă care să separe bucătăria de living, nu este deloc așa. Avem nevoie de doar câteva piese de mobilier, imaginație și să respectăm câteva reguli simple pentru a avea un design armonios.

Păstrează același stil!

În primul rând, ia în considerare ca stilul zonei de dining să se încadreze și să respecte stilul de amenajare al întregii case. Dacă ai un design contemporan sau minimalist, alege pentru masă și scaune linii simple, evită aglomerarea inutilă a spațiului și optează pentru nuanțe neutre ca alb, crem sau negru. O masă, câteva scaune și eventual un bufet pentru depozitarea veselei vor crea un aer elegant al unui salon de lux chiar între bucătăria și sufrageria ta.

Pune accent pe funcționalitatea și confortul mobilierului

În al doilea rând este foarte important să pui accent pe funcționalitate și confort. Alege piese de mobilier de calitate și în funcție de spațiu, forma și mărimea mesei, dar și numărul scaunelor. O masă rotundă încadrată într-o încăpere în care spațiul nu este prea permisiv este perfectă pentru o familie cu 4 persoane. Alături de scaune cu spătar, eventual tapițate, îți vor oferi confortul necesar pe întreaga durată a cinei. Dacă familia ta are mai mulți membri sau dacă ai invitați destul de des, o masă dreptughiulară de 6-8 persoane sau ovală îți va fi mult mai de folos. În cazul în care ai un număr mai mare de invitați, o soluție ideală este să apelezi la scaune pliabile, pe care să le poți depozita oricând în altă parte.

Asigură-te că zona de dining este luminată corespunzător

De asemenea, pentru a crea această zonă cu adevărat specială, alege să o amenajezi în cea mai luminoasă parte a camerei. Opturarea vederii către televizor este și ea importantă pentru a savura mâncarea și a petrece timp de calitate cu familia și prietenii atunci când luați cele mai importante mese ale zilei. Dacă situația nu îți permite să ai suficientă lumină naturală, poți lua în calcul să adaugi corpuri de iluminat care vor da o notă aparte.

Descoperă colecția Lem’s de mesescaune dar și configurații predefinite de piese de mobilier de dining care vor face ca mesele în familie să devină mult mai confortabile și care vor da și o estetică deosebită întregii locuințe.