Oricât de mult spațiu ar avea locuința noastră, de fiecare dată suntem tentați să mai vrem spații de depozitare în plus. Fie că ni se pare că dresingul este mereu neîncăpător, fie că în bucătărie am mai vrea să adaugăm lucruri, de fiecare dată parcă avem tot mai puțin loc.

Pentru că o locuință aerisită și care pare spațioasă ne dă în primul rând o stare mai bună din punct de vedere psihic, putem să obținem acest lucru prin depozitarea tuturor lucrurilor de care avem nevoie într-un mod mai eficient: alegem piese de mobilier potrivite.

Cum obții mai mult spațiu în bucătărie?

Unul dintre cele mai mici spații din casă este bucătăria, mai ales pentru cei dintre noi care locuim într-un apartament de bloc. Chiar și asa, putem însă să avem o bucătărie complet utilată, echipată și organizată dacă aplicăm câteva reguli eficiente.

Pentru o bucătărie mică, dipsunerea pe verticală a mobilierului este o soluție care ne poate scoate din încurcătură. Corpurile suspendate deasupra blatului, dar și dulapurile și sertarele pe care este fixat acesta ne pot scuti de asemenea de grija că nu vom avea spațiu suficient. Păstrează în partea inferioară lucrurile pe care le folosești cel mai des, iar pe blat poți așeza aparatele electrocasnice. Obiectele pe care le folosim mai rar, pot fi ușor de depozitat în corpurile suspendate. 

Dacă tot în bucătărie trebuie să amenajezi și locul în care iei principalele mese ale zilei și familia ta are cel puțin 4 membri, dacă spațiul îți permite poți să folosești un colțar și o masă. Aceasta grupare va ocupa mult mai puțin spațiu decât o masă și 4 scaune obișnuite, de exemplu. În caz contrar, alege o masă extensibilă și în loc de 4 scaune, 2 scaune și o banchetă.

Alege inspirat din colecția de mobilă pentru bucătării Lem’s.

Cum obții spațiu în plus în living?

Livingul este de preferat să fie cea mai aerisită încăpere din casă, mai ales că aici petrecem timp cu familia, alături de prieteni sau ne relaxăm seara la un film, stând pe canapea. 

Pentru a câștiga spațiu, alege o canapea extensibilă, cât mai minimalistă și fără brațe. De asemenea, în locul fotoliilor clasice, alege fotolii fără brațe sau mici tabureți pentru a avea loc toți prietenii tăi atunci când vă întâlniți la povești, la jocuri sau chiar la o partidă de Fifa.

În ceea ce privește mobila pe care vei așeza televizorul, poți alege una clasică, pe întreg peretele, cu diverse corpuri suspendate, dulapuri sau rafturi adiacente. Cu siguranță vei avea destul spațiu pentru a pune diverse alte lucruri, de la cărți, la obiecte de artă.

Dacă vrei un spațiu și mai minimalist de atât, poți alege să montezi doar câteva rafturi suspendate și să pui și televizorul într-un suport special, direct pe perete.

Vezi care sunt cele mai dorite colecții de mobilă pentru living create de Lem’s!

Cum obții mai mult spațiu în dormitor?

Dacă dormitorul tău nu este foarte ofertant din punct de vedere suprafață, în loc să pui patul pe mijloc, alege să îl lipești direct de perete. Pe peretele opus alege un dresing cu uși culisante, care să fie înalt până în tavan și care să aibă ușile din oglindă, care cu siguranță va da impresia de un spațiu mai mare. Dacă vrei să ai spațiu în plus, ar fi bine să alegi un pat care să aibă ladă pentru a putea depozita pilote sau lenjerii.

Pe peretele perpendicular patului, alege să adaugi și o comodă cu multe sertare care vor servi la rândul lor ca spațiu unde poți să depozitezi o mulțime de alte lucruri, de la prosoape, până la lenjerii sau chiar diverse accesorii. Blatul poate servi drept suport pentru obiecte decorative, lămpi sau chiar ca măsuță pentru machiaj, în cazul doamnelor și domnișoarelor.

Pentru un dormitor foarte minimalist, poți crea spațiu prin folosirea rafturilor și etajerelor, în locul comodei, pentru a putea așeza diverse obiecte.

Vezi ce mobilă pentru dormitor ar fi potrivită pentru tine, aici.

Oricum ar fi stilul în care vrei să îți decorezi casa însă, seretul este să îți faci de la început un plan și să alegi piese de mobilier care să îndeplinească mai mult decât o funcție simplă de design. Ele trebuie să fie cu adevărat funcționale, concepute cât mai eficient posibil și din materiale de calitate, astfel încât să îți îndeplinească și celelalte nevoi, de confort, dar și de spațiu de depozitare.