Bucătăria este spațiul în care îmi petrec cea mai mare parte a zilei, în primul rând pentru că iubesc să gătesc (și să mănânc!), iar în al doilea rând pentru că sunt și blogger culinar, deci gătesc de două ori mai mult! Așadar, pentru mine bucătăria trebuie să fie organizată eficient, luminoasă și bine utilată, în așa fel încât timpul petrecut gătind să fie o plăcere! Pentru a studia care sunt noutățile în materie de mobilier de bucătărie, am mers săptămâna aceasta la LEMS în Mega Mall și am făcut poze cu bucătăria care mi-a plăcut cel mai mult – Bucătăria Gazelle.       

Deși visez să am o bucătărie uriașă, super-spațioasă, acest lucru nu prea e posibil atunci când locuiești la bloc. Însă, aplicând câteva trucuri și alegând mobila de bucătărie potrivită, o bucătărie mică poate deveni o bucătărie organizată eficient în care să gătești rapid și cu drag. Am ceva experiență cu gătitul în bucătării mici, așa că sper ca sfaturile de mai jos să vă ajute să profitați la maximum de spațiul limitat al bucătăriei voastre și să o organizați în așa fel încât timpul petrecut în bucătărie să devină o plăcere!

5 sfaturi pentru o bucătărie organizată eficient       

  1. Maximizați suprafața rafturilor prin utilizarea unor polițe metalice suplimentare și folosiți suprafața interioară a ușilor dulapurilor pentru a atârna ustensilele de bucătărie.       

2. Depozitați alimentele în recipiente etichetate, de același fel (borcane cu secțiune pătrată sau rotundă, cutii sau sticle). Astfel pastele, faină, cerealele și cafeaua pot fi ușor de găsit, dacă sunt organizate și bine etichetate, și mai mult decât atât, arată și foarte bine pe rafturile deschise.       

3. Pentru condimente folosiți un suport rotativ, pe care îl puteți pune într-un dulap sau să îl lăsați la vedere, pe blatul de lucru. Folosind un suport rotativ pentru condimente, câștigați spațiu și ajungeți ușor la recipientele depozitate mai în spate.

Atenție! Nu depozitați condimentele în dulapul de deasupra aragazului, deoarece își vor pierde din proprietăți.       

4. Alegeți un corp de mobilier de bucătărie, suspendat, care să fie dotat cu scurgător de vase, și poziționat chiar deasupra chiuvetei.
citește mai departe…