Specialiștii din industria mobilei din Prahova s-au întâlnit în data de 5 mai pentru a dezbate necesitatea învățământului profesional dual. Întâlnirea a debutat la Colegiul Tehnic Forestier din Municipiul Câmpina, a fost organizată de profesorii Alis Gîrbacea, Ileana Ilie, Anca Luca și moderată de profesoara Daniela Șovăială. Au participat ingineri și profesori de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina, de la Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu” din Ploiești, Școala Specială Plopeni, Școala Specială Nedelea, Școala Profesională Specială Breaza, reprezentanți ai Liceului Tehnic Măneciu, ai Colegiului Tehnic „Lazăr Edeleanu”, ai C. T. „Elie Radu” din Ploiești, ai L.T. Agromontan „Romeo Constantinescu” din Vălenii de Munte, dar și conducerea patronatului din industria mobilei, respectiv Aurica Sereny, președintele Asociației Producătorilor de Mobilă din România și consilierii Liliana Mihai și Mircea Vlad.

…ANDREl DANIEL FILIP, elev Colegiul Tehnic Forestier Câmpina: „Acest interes pentru prelucrarea lemnului l-am dobândit de la unchiul meu. Încă de mic stăteam pe lângă el când lucra lemnul. Iar din primul an de liceu, de la începerea materiei cu doamna profesoară Daniela Șovăială, mi-am dat seama că aceasta este ceea ce vreau să fac cu adevărat pe viitor. Ultimul concurs la care am participat este Olimpiada Tehnică în domeniul Fabricării produselor din lemn, care a avut loc la Oradea în aprilie 2017. Am susținut două probe, prima a fost de teorie – a trebuit să rezolvăm cerințele pe baza cunoștințelor adunate în toți anii de liceu, iar cea de-a doua probă a constat în rezolvarea cerințelor prin desen tehnic, am desenat vederi, secțiuni și detalii de asamblare a unui corp de mobilă, pentru a determina dimensiunile și modul de asamblare a panourilor. Pe lângă studiile făcute la școală, am participat la cursuri de Leadership, la firma LEMET din Brebu, unde am învățat sa mă cunosc, să comunic cu oamenii din jurul meu, astfel încât sa fiu ascultat, iar cel mai bun lucru este că am înțeles cum să devin lider. Vreau să urmez Facultatea de Ingineria Lemnului de la Brașov, ca să pot deveni un inginer priceput.”
        Pentru a puncta nevoile stringente ale industriei lemnului, legate de învățământul profesional dual și a convinge agenții economici să se implice în proces, conducătorii Cercului Pedagogic au organizat și o vizită la compania LEMET, unul dintre cei mai mari producători de mobilă din România.
citește mai departe…