Sunt recrutați în funcție de performanțele pe care le au și răspund de managementul riscului, controlul financiar și evaluarea investițiilor. Nicio companie nu ar putea exista fără ei.
        Managerii financiari au un rol foarte important într-o companie, cu activități multiple, organizate pe mai multe departamente. În afară de faptul că sunt experți în analiză financiară și de risc, aceștia se implică și în elaborarea unor metode și proceduri de lucru specifice activității financiare și se ocupă de verificarea legalității unor proceduri sau de revizuirea rapoartelor auditorilor interni și externi.  În acest număr, revista Capital vă prezintă zece dintre cei mai importanți manageri financiari, care vor fi premiați la finalul lunii martie  în cadrul Galei Premiilor „Excelența în Management“.

Aurelia Rizea, director financiar Lemet
        Aurelia Rizea este Chief Financial Officer al producătorului de mobilă Lemet. Împreună cu soțul, Alexandru Rizea, ea gestionează, încă de la înființarea afacerii, departamentul financiar, având și un rol extrem de important în strategia de dezvoltare a companiei. Cum producția Lemet a crescut exponențial de-a lungul timpului, departamentul condus de Aurelia Rizea a trebuit să facă față la provocări din ce în ce mai complexe. Astăzi, Lemet nu este doar producător de mobilă cu un portofoliu extrem de diversificat, ci un jucător important și în retailul de profil. Astfel, pe lângă mai multe linii de producţie automatizate şi independente, o fabrică de tapiţerie, una de prelucrare de lemn masiv şi de finisaj şi vopsitorie, Lemet deține şi o reţea de 74 de magazine de mobilă.
link articol…

Capital, 30 martie 2016 – Gala Capital “Excelența în Management”. Cine este cel mai bun CEO din România