La 36 de ani, Adina Ionescu este directorul departamentului de dezvoltare durabilă al Lemet şi cea care a reuşit să iniţieze şi să atragă primele fonduri europene pentru companie.

        Lemet este o afacere antreprenorială, fondată în 1991 de Alexandru Rizea, tatăl Adinei Ionescu, iar în activitatea firmei este implicat şi fratele ei, Adrian Rizea. Deşi a profesat iniţial ca medic, Adina Ionescu a ales să se implice în afacerea de familie care tocmai prindea contur. „Odată cu compania s-a născut şi adultul din mine. Niciodată n-am avut altă opţiune. Şi dacă o să am, va fi ca şi cum ar trebui să rup din mine o bucată mare. Oricum, a fost foarte natural pentru că iniţial mi-am făcut meseria, adică medicină de întreprindere“, spune Adina Ionescu. În prezent, ea este responsabilă de protecţia mediului, securitate şi sănătate în muncă, de managementul de sistem integrat, dar are în gestiune şi coordonarea activităţii de obţinere a fondurilor nerambursabile.

        Lemet operează reţeaua de magazine LEMS, pe care a început să o dezvolte în 2008, iar în 2013 a ajuns la o cifră de afaceri de 231 milioane de lei, 1.400 de angajaţi şi hale industriale pe o suprafaţă de peste 35.000 mp, cu o capacitate anuală de 3,5 milioane de panouri prelucrate de tip PAL.
link articol…