Anul 2013 a adus o schimbare de lider în industria mobilei, producătorul Aramis Invest din Baia Mare urcând pe primul loc în topul celor mai mari jucători, cu afaceri de peste 123 milioane euro. Aramis Invest este o afacere antreprenorială româneasca pornită în anul 1994, care a ieșit pe piețele externe în 1997 și care astăzi realizează 92% din cifra de afaceri pe piețe străine.

        Potrivit informațiilor din piață, Aramis Invest ar fi cel mai mare furnizor local al IKEA, însă producătorul nu a dorit nici să confirme, nici să infirme această informație. Aramis este lider în producția de mobilă, un sector care anul trecut a sărit de 2 miliarde euro și în care peste 80% din afaceri se realizează la export.


17% reprezintă creșterea de anul trecut a exporturilor de mobilă, potrivit datelor Asociației Producătorilor de Mobilă din România

        Exporturile de mobilă s-au apropiat de 1,7 miliarde euro anul trecut, în creștere cu 17% comparativ cu nivelul din 2012, cel mai bun rezultat din ultimii cinci ani, arată o analiză a ZF pe baza datelor Asiociației Producătorului de Mobilă din România (APMR). Mobila este unul dintre puținele sectoare economice care și-au menținut pe plus exporturile și care au un aport pozitiv la balanța comercială. Anul 2013 a adus și o stabilizare a consumului intern, fiind primele semnale pozitive care apar după patru ani de scădere.