Asociația Apicolă Valea Prahovei şi Primăria Municipiului Câmpina vă invită la cea de-a 511 ediție a Târgului Mierii şi a-IX-a ediţie modernă, unul dintre cele mai importante evenimente realizate pentru a celebra această minune a naturii numită miere. Evenimentul va avea loc în perioada 14-16 februarie la Casa Tineretului Câmpina.

        Organizarea Târgului Mierii din acest an a fost posibilă cu sprijinul companiei LEMET, deţinătorul mărcii LEMS, care este pentru al doilea an consecutiv, sponsorul principal al acestui eveniment.

        Târgul Mierii adună cei mai pricepuți apicultori din ţară. La ediţiile precedente au participat apicultori din Botoşani, Tulcea, Constanţa şi Sighetul Marmaţiei.

        Participanții vor găsi la târg și anul acesta peste 20 de sortimente diferite din acest minunat produs al naturii, de la miere de salcâm, polifloră, tei, până la sortimente rare ca cea de sânziene, mentă sau pomi fructiferi şi zeci de alte produse apicole: faguri cu miere, miere cu nuci, cu scortişoară sau cu cătină, siropuri cu miere, polen propolis și altele.

        Anul trecut, Târgul s-a bucurat de prezența a peste 12.000 de vizitatori, iar apicultorii au comercializat tone de miere. Organizatorii s-au pregătit cu concursuri, spectacole și expoziții pentru un număr de vizitatori similar cu cel de anul trecut.

        Albina Nina, mascota Târgului, care în fiecare an le dăruiește celor mici miere, va face și anul acesta deliciul prichindeilor. Ea va avea grijă să îi îndrume pe copii către cunoașterea dulceții mierii.

        Vineri, 14 februarie, se va desfăşura concursul „Cel mai mare mâncător de miere”  la care sunt invitați să participe toți cei care au dorința și putința de a înghiţi 1,5 kg miere în mai puţin de trei minute. Participanții sunt provocați să doboare recordul din 2013 a lui Cornel Şchiopu, care a înghițit 1,5 kg miere în numai 18 secunde!

        Pentru cele 3 zile organizatorii împreună cu LEMS au pregătit și alte surprize pentru vizitatori şi câmpineni, ca de exemplu concursul ”Cea mai bună miere” sau ”Cel mai interesant produs”. Trei zile în care la Câmpina va curge miere!

Târgul Mierii 2014 în imagini:

Reacții în presă:

Gazeta de Agricultură, 13 februarie 2014– A IX-a ediție a Târgului Mierii de la Câmpina
Revista Piața, 14 februarie 2014 – A început a IX-a ediție a Târgului Mierii
Ziarul Prahova, 14 februarie 2014– La Ploiești s-a deschis “Târgul cu Bunătăți”, iar la Câmpina – “Târgul Mierii”
Alte reacții:Știri ONGRetail-fmcgBricoRetailNonguvernamental.roAmosnewsInfoziarePescurt.ro.