Amenajarea și mobilarea camerei unui adolescent este o sarcină adesea dificilă. Se poate dovedi chiar o misiune imposibilă pentru părinți. Pentru adolescenți, în schimb, mobilarea propriei camere reprezintă o altă modalitate de a-și pune personalitatea în evidență.

          Înainte de toate, camera unui adolescent trebuie să fie practică și încăpătoare. De obicei, adolescenții nu câștigă Palm d’Or, ei au nevoie de loc pentru role sau skateboard, chitară sau pentru setul de tobe, pentru XBox sau pentru alte obiecte care îi reprezintă. Un alt aspect de luat în seamă este nevoia unui spațiu dedicat studiului. Totuși nu trebuie uitat aspectul estetic care va cântării suficient de mult pentru locuitorul camerei.

      Pe scurt în camera unui adolescent trebuie să își găsească locul un birou pentru studiu, un dulap încăpător pentru că la vârsta adolescenței una dintre principalele preocupări este înnoirea permanentă a garderobei, un pat, de preferat cu un modul care să încorporeze patul pentru ca diversele obiecte din cameră să poată fi depozitate la îndemână și de asemenea orice alt modul de depozitare va fi bine venit într-o astfel de încăpere.

         „Funcționalism” este cuvântul care trebuie să definească acest spațiu. În cei peste 20 de ani de experiență în domeniu, specialiștii LEMS au aflat care sunt dorinţele şi aspiraţiile tinerilor, dar și ale părinților, atunci când vine vorba de amenajarea camerei unui adolescent. În acest sens au creat programul de mobilă „Xtend – dormitoare şi camere pentru tineret”, astfel că tot ce își poate dori un tânăr sau părintele său în materie de mobilier poate fi creat din sutele de module puse la dispoziția acestora, pentru că principalul atuu al programului este tocmai modularitatea lui. Succesul acestui program este confirmat de milioanele de module de mobilier care și-au găsit locul în casele românilor.

                                                                                                                                                                         citește mai departe…